Politie Gelderland-Zuid

Bijna 50 bekeuringen bij controles

Beuningen/Ewijk, 26-03-2007 o Politieteam Beuningen heeft vrijdag intensieve verkeerscontroles gehouden langs de Van Heemstraweg in Beuningen en Ewijk. 's Middags was deze controle algemeen van aard, in de avonduren was alcohol het speerpunt.

Tussen 15:00 uur en 17:30 uur werden ter hoogte van de begraafplaats bestuurders gecontroleerd op allerhande verkeerszaken. Bijna 50 bekeuringen werden uitgeschreven, de meeste daarvan - 23 in totaal - voor het rijden zonder gordel. Twee bekeuringen werden gegeven voor niet handsfree bellen en vijf voor te hard rijden (gemeten met de lasergun). Ook op technische zaken werd gelet. Zo waren er bekeuringen voor mankementen aan of niet werken van knipperlichten (3), losbreekreminrichting (2), hulpkoppeling (2) en vervallen apk (1).

's Avonds werd van 18:45 uur tot 21:00 uur ter hoogte van de rotonde in Ewijk gecontroleerd op rijden onder invloed. In totaal 512 automobilisten werkten mee aan een blaastest. Eén rijbewijs werd ingevorderd van een beginnende bestuurder die 390 ug/l blies op de ademanalyse. Voor deze categorie bestuurders gelden strengere regels en ligt de wettelijke limiet op 90. Voor de overige weggebruikers ligt de grens bij 220 ug/l.
(08)