Verplichte APK test voor bezoekers AutoRAI 2007

26.03.2007 / 14:56 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Veilig verkeer nederland

Veilig verkeer nederland

Huizen, 27 maart 2007

Verplichte APK test voor bezoekers AutoRAI 2007

De jaarlijkse APK draagt zeker bij aan de verkeersveiligheid in ons land, maar voor een veilige mobiliteit moeten we vooral werken aan ons eigen gedrag in het verkeer. Verkeersonveiligheid kost de samenleving immers liefst 12 miljard euro per jaar. Ter vergelijking: de kosten van files bedragen ongeveer 2,5 miljard euro per jaar. Veilig Verkeer Nederland gaat daarom tijdens de AutoRAI extra de nadruk leggen op een veilige mobiliteit en biedt aan alle bezoekers van de AutoRAI de persoonlijke APK test.

Om erachter te komen of je APK-proof bent, worden de AutoRAI-bezoekers uitgenodigd de volgende test te doen op de Veilig Verkeer Nederland stand: Ten eerste prikkelende vragen beantwoorden over diverse verkeersveiligheidsaspecten via een touchscreen. Daarna een probleem oplossen over bijvoorbeeld een zuinige en veilige rijstijl benodigde toerental bij opschakelen, gevolgd door een uitdagende bandenspanningtest. Tenslotte een rijtest in de VVN/Bob Rijsimulator waarin o.a. voor een alcoholrit kan worden gekozen. En als bonus kan je tevens kennis maken met SpeedAlert, een snelheidsalarm in je navigatiesysteem waardoor hard rijden echt tot het verleden behoort.

Het opvallend geklede promotieteam van Veilig Verkeer Nederland zal de bezoekers dagelijks verwelkomen en oproepen om een bezoek te brengen aan standnummer 320 in Hal 5. Bij vertrek wordt het publiek uitgezwaaid door het promotieteam en opgeroepen bij thuiskomst een e-mail te sturen naar ikben@veiligthuis.org. Daarmee hoopt Veilig Verkeer Nederland inzicht te krijgen in de vraag of bezoekers bewust met de eigen veiligheid zijn omgegaan tijdens de thuisreis. Ook met het insturen van deze mails zijn wederom leuke prijzen te winnen.

Via het inleveren van de persoonlijke APK scorekaart maken de bezoekers kans op vele leuke prijzen, waar onder een iPod en een weekendje weg voor 2 personen. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om je eigen Bob in het zonnetje te zetten door een BOB/APK-ansichtkaart. De Bob komt daarmee in aanmerking voor een leuk arrangement naar bijv. een thuiswedstrijd van de populaire Friese voetbalclub S.C. Heerenveen.

Verkeersveiligheid heeft betrekking op meerdere beleidsterreinen en heeft een directe relatie met eigen verantwoordelijkheid, respect, leefbaarheid, gezondheid, mobiliteit, duurzaamheid en maatschappelijk welzijn in Nederland. Daarom is Veilig Verkeer Nederland gastheer voor verschillende partners in een standconcept met als thema Veilig Uit, Veilig Thuis. De partners voor de AutoRAI zijn: Senter Novem, Univé Verzekeringen, Goodyear, FedEx, General Electric Fleetservices en Help International.


---


Noot voor de redactie,