Gemeente Den Haag

De stichting Pierrot heeft per 1 maart 2007 het beheer en de programmering van openluchttheater Zuiderpark overgenomen van de Stichting Openluchttheater Zuiderpark. Stichting Pierrot, bekend van Theater Pierrot in stadsdeel Laak, wil ervoor zorgen dat het openluchttheater, meer nog dan tot nu toe het geval is, een programma biedt dat zowel voor de wijk als de rest van de stad aantrekkelijk is. Dit doet Pierrot door een divers programma aan te bieden, waardoor ook 'nieuwe' bezoekers worden getrokken.

Tot 1 maart was de Stichting Openluchttheater Zuiderpark verantwoordelijk voor openluchttheater Zuiderpark. De enige vaste medewerker van deze stichting is sinds kort met pensioen. De gemeente Den Haag heeft daarom gezocht naar een andere Haagse culturele instelling om het openluchttheater te exploiteren. Theater Pierrot richt zich op bezoekers die normaal gesproken niet vaak een culturele voorstelling bezoeken, zoals jongeren. Stichting Pierrot vindt dat ook het openluchttheater mogelijkheden biedt om 'nieuwe' bezoekers te trekken. Dit voornemen sluit aan bij het cultuurbeleid van de gemeente.

Stichting Pierrot krijgt van de gemeente Den Haag onder meer subsidie voor de programmering, exploitatie van en onderhoud aan het openluchttheater. De huidige vrijwilligers blijven zich, ook onder de nieuwe stichting, inzetten voor het openluchttheater.