Senternovem


Nieuws

26-03-2007 | Minister Vogelaar gaat verder met DuBo Nieuwe Stijl

Tijdens de conferentie Bouwen aan een duurzame toekomst hebben gemeenten én marktpartijen zich enthousiast getoond over DuBo Nieuwe Stijl. DuBo Nieuwe Stijl staat voor prestatiegericht werken aan kwaliteit en duurzaamheid in de bouw en maakt gebruik van het instrument GPR Gebouw. Henk Beekhuis, voorzitter Vereniging BWT Nederland, bood namens 18 gemeenten het eindverslag van hun samenwerkingsproject aan aan de minister van Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar. Zij heeft toegezegd verder te gaan met de aanbevelingen van 18 gemeenten. De gemeenten zijn uiterst tevreden met de toezegging van de minister.
De 18 gemeenten sloten het gezamenlijke project af met een geanimeerd symposium met ruim 200 deelnemers. Centraal stond een groot project van gemeenten in samenwerking met marktpartijen naar een nieuwe werkwijze voor kwaliteit en duurzaamheid in de bouw. Gert van den Elsen, voorzitter van de projectgroep stelde ondermeer: 'Spreek prestaties af met marktpartijen, de tijd van het voorschrijven van maatregelen is voorbij. Er is daarvoor instrumentarium beschikbaar'. Esther van Wijk, projectleider Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld: 'In onze publiek-private samenwerking is het prestatiegericht werken met GPR Gebouw uiterst effectief. We werken constructief en hebben zeer goede resultaten'. Reacties vanuit de zaal waren aanvullend: 'Kijk ook naar de invloed van de consument. Bewustwording van kwaliteit via een consumentenlabel is in potentie een enorme stimulans'.
Samenvattend stelde Rik Grashoff, duurzaamheidambassadeur van corporatie Woonbron en dagvoorzitter: 'We willen naar een regelgeving voor prestatiegericht werken als stimulans voor alle partijen én naar een verbinding met de consument. Dat is de boodschap voor de minister'. Zie verder de website DuBo Nieuwe Stijl en GPR Gebouw.