Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
WALPR001NL0307

De GSM-deurbel gaat internationaal

Het Nederlandse technologiebedrijf Waleli, gespecialiseerd in draadloze toepassingen, brengt de 'GSM-deurbel' nu internationaal op de markt. Het bedrijf is in gesprek met distributeurs in onder andere Engeland, Frankrijk, Spanje en de Scandinavische landen, om het systeem ook daar actief in de markt zetten. De GSM-deurbel is een Nederlandse uitvinding en hier al enige tijd op de markt.

"We zijn begonnen in Noord-Europa, vanwege de open cultuur als het aankomt op het gebruik van mobiele technologie," zegt Lawrence Masle. Hij is bij Waleli verantwoordelijk voor International Business Development. "Maar de interesse in de rest van de wereld groeit snel, simpelweg vanwege het gemak dat een voordeur met de mobiele telefoon te openen is."

De GSM-deurbel wordt in de woning geplaatst, bijvoorbeeld in de meterkast, en verbonden met de deurbel. Wanneer de GSM-deurbel aanstaat, wordt de intercom bij de voordeur via het GSM netwerk doorgeschakeld naar de mobiele telefoon van de bewoner. De bewoner kan dan de bezoeker te woord staan via de intercom.

De GSM-deurbel kan ook gekoppeld worden aan een elektronisch voordeurslot. Daarmee kan de bewoner de deur op afstand open doen, simpelweg door het intypen van een code op het toetsenbord van de telefoon.

"Dankzij de GSM-deurbel weten mensen altijd wanneer er iemand aan de voordeur komt, ook als ze niet thuis zijn," legt Siete Hamminga, de oprichter van Waleli, uit. "Maar er zijn ook praktische en alledaagse manieren om de GSM-deurbel te gebruiken. Het kan tenslotte gebeuren dat de kinderen een keer vroeger uit school komen en dat ze geen sleutel bij zich hebben. Dan is het toch mogelijk om ze via de mobiele telefoon binnen te laten." Hij gaat verder: "Het systeem is ook perfect als er bijvoorbeeld een pakketje bezorgd moet worden terwijl je niet thuis bent. Via de GSM-deurbel kan je de bezorger vragen om het bij de buurvrouw af te geven of je vraagt hem terug te komen op een dag dat je er wel bent."

Mocht de bewoner de GSM-deurbel niet meer nodig hebben, dan kan de actieve doorschakeling naar de mobiele telefoon met één druk op de knop weer worden uitgezet.

Ook een regionale thuiszorgorganisatie heeft een proef gedaan met de GSM-deurbel. Dankzij het systeem kunnen verzorgers sneller reageren omdat ze niet meer langs een centraal sleuteldepot hoeven te rijden. Bij deze proef werd de intercom van de deurbel beantwoord door een centrale. Deze kon de voordeur op afstand openen om de verzorger of het ambulancepersoneel binnen te laten. Dit zorgt voor een belangrijke tijdwinst.

Over Waleli
Waleli is een modern en onafhankelijk technologiebedrijf, dat zich richt op draadloze communicatie. Het bedrijf ontwikkelt toepassingen die op een eenvoudige manier in een behoefte voorzien; zowel tussen mensen (mobiele applicaties) als tussen machines of apparaten (machine-to-machine communicatie).

Waleli is opgericht in 2002 door Siete Hamminga en is gevestigd in Amsterdam. In juni 2006 is een tweede aandelenemissie afgesloten. Deze stelt het bedrijf in staat een verder te professionaliseren en aantal innovaties in eigen beheer te houden. Huidige participanten in Waleli zijn onder andere Roel Pieper en Shell. Door deze investeerders kan Waleli bij nieuwe kansen sneller schakelen. Voor meer informatie: www.waleli.com.



Ingezonden persbericht