Ingezonden persbericht


Penske Logistics ontvangt de Sector Operational Award 2006 van MSD

Penske is de eerste logistieke dienstverlener die deze prijs wint

Amsterdam/Roosendaal, 26 maart 2007 - Penske Logistics heeft vandaag bekendgemaakt dat zij de Sector Operational Award 2006 van Merck Sharp & Dohme (MSD) heeft gewonnen. De prijs is toegekend omdat Penske de kosten heeft kunnen verlagen door het reguliere wegvervoer van MSD in Europa te optimaliseren. MSD is de naam waaronder Merck & Co., Inc., gevestigd in Whitehouse Station (New Jersey, VS) in de meeste landen buiten de Verenigde Staten actief is.

"Het is een eer om te worden uitgeroepen tot een van de meest gewaardeerde leveranciers van MSD", aldus Erik van Egmond, Managing Director, Penske Logistics Europe. "Wij zullen onze succesvolle zakelijke relatie met MSD blijven versterken en een integrale rol blijven spelen bij het efficiënter maken van de supply-chainactiviteiten van het bedrijf."

MSD vroeg Penske in 2000 om te helpen de infrastructuur van het bedrijf voor het wegvervoer in Europa zo optimaal mogelijk te laten functioneren en de kosten steeds verder te verlagen. Penske beheert momenteel het reguliere vervoer over de weg van bulkverpakkingen tabletten en kant-en-klare producten door Europa.

De Sector Operational Award is ingesteld als ondersteuning van het streven van MSD om wereldwijd strategische partnerschips met de belangrijkste leveranciers aan te gaan. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2005. De winnaars worden geselecteerd uit MSD's voornaamste bevoorradingsectoren en uit zeven extra categorieën voor uitzonderlijke bijdragen. Het oordeel over de prestatie van de leverancier wordt gebaseerd op een rapportcijfer, behaalde doorbraken in belangrijke zakelijke categorieën en kwalitatieve beoordelingen. Dit jaar zijn 12 leveranciers bekroond vanwege hun uitmuntende prestaties in heel 2006.

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100%-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture van Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics biedt leidende ondernemingen op het gebied van industriële en consumentengoederen wereldwijd supply-chainmanagement- en logistieke diensten Penske heeft kantoren en is actief in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Penske levert waarde door het ontwerpen, plannen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van vervoer, opslag, internationale expeditie en transportbeheer. Meer over Penske Logistics en de diensten die het aanbiedt, vindt u op www.penskelogistics.com.

Over Merck & Co., Inc.
Merck & Co., Inc. is een internationaal farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf werkt op basis van de filosofie dat patiënten op de eerste plaats komen. Merck werd opgericht in 1891 en is gericht op de ontdekking van vaccins en medicijnen die voorzien in nog niet vervulde medische behoeften. Het bedrijf ontwikkelt deze medicijnen, maakt ze en brengt ze op de markt. Het bedrijf levert bijzonder veel inspanning aan het toegankelijker maken van medicijnen door programma's waarbij medicijnen van Merck niet alleen gratis worden weggegeven, maar ook naar de mensen worden gebracht die deze nodig hebben. Merck publiceert ook onpartijdige gezondheidsinformatie zonder winstbejag. Voor meer informatie kunt u terecht op www.merck.com.

Mediacontactpersonen bij Penske Logistics - Nederland

Flip Dötsch
+31 20 543 76 00
fdotsch@porternovelli.nl