Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Reeks vernielingen

Emst, 26-03-2007 o Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (25/3) een reeks van vernielingen aangericht. Van meerdere woningen werd een raam ingegooid. Ook werd een auto en een fiets vernield.

De vernielde auto stond geparkeerd aan de Eperweg..Zowel de motorkap als het dak werden vernield en de beide buitenspiegels werden afgebroken. De vernielde lag fiets ter hoogte van het Chinese restaurant. De ruiten van de woningen werden ingegooid met een steen. Dit gebeurde aan de Eperweg (1x), de Hanendorperweg (1x), de Hoofdweg (1x), De Vaassenseweg (3x) en bij een woning aan de Emsterweg in Vaassen.

Een bewoner aan de Vaassensweg hoorde rond 04.10 uur dat er iets tegen de woning werd gegooid. Hij zag jongelui wegfietsen in de richting van Vaassen. De politie vermoedt dat de vernielingen zijn veroorzaakt door jongeren die terugkwamen van een avondje stappen.De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen, die iets opmerkelijks hebben gezien, dat met de vernielingen in verband kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.