Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drankrijder botst en zorgt voor overlast

Warnsveld, 26-03-2007 o De politie heeft zondagavond (25/03) op de Klaprooslaan een 40-jarige automobilist uit Warnsveld aangehouden die onder invloed van alcohol een aanrijding en overlast veroorzaakte.

De politie zag rond 19.50 uur op de Breegraven de bestuurder van een zwarte BMW met hoge snelheid rijden. Even later kreeg de politie melding dat de bestuurder van deze BMW op de kruising van de Breegraven/Bevrijdingslaan/Oranjelaan een aanrijding had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie trof de auto even later stilstaand op de Oranjelaan aan. Op het zien van de politie gaat de bestuurder er als een speer vandoor, achtervolgd door de politie. Paaltjes op de Klaprooslaan hielden de auto tegen en de 40-jarige man en een 37-jarige man, beiden uit Warnsveld, stapten uit. De politie liet meteen de 40-jarige bestuurder blazen.

Op het politiebureau bleek dat hij een promillage van 2,4 had. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Onderzoek wees verder uit dat de verdachte eerder rond 19.00 uur een buurman had bedreigd en dat hij de ruit van een woning aan de Oranjelaan had vernield. De politie onderzoekt al deze feiten en maakte proces-verbaal op.