De Nederlandse sport ontvangt EUR 44 miljoen van De Lotto

26.03.2007 / 15:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

lotto cheque.jpg

Persbericht

Rijswijk, 26 maart 2007

De Nederlandse sport ontvangt EUR 44 miljoen van De Lotto

Vandaag ontving NOC NSF voorzitter Erica Terpstra de jaarlijkse afdracht van De Lotto (Stichting Nationale Sporttotalisator) uit handen van Lotto-ambassadeur Robert ten Brink. Over het jaar 2006 ontving NOC NSF een bedrag van ruim EUR 44 miljoen wat ten goede komt aan de topsport, amateursport en breedtesport. Daarnaast gaat bijna EUR 17 miljoen naar Goede Doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

NOC NSF voorzitter Erica Terpstra: 'Dankzij de jaarlijkse Lotto-bijdrage kunnen wij de sport zo laagdrempelig mogelijk houden. Een groot deel van deze inkomsten gaat naar de 90 aangesloten sportbonden en verenigingen. Zij gebruiken dit geld voor de organisatie van competities, trainings- en wedstrijdprogramma's van zowel professionele sporters als amateurs. Deze bondszaken, waarvan het merendeel zich achter de schermen afspeelt, zijn van levensbelang voor de (verenigings)sport. Zonder de bijdrage van de Lotto zouden de kosten door alle verenigingsleden gezamenlijk opgebracht moeten worden en zou de contributie per lid flink omhoog moeten gaan. Elke sporter en supporter moet weten: Kies je voor Lotto, kies je voor de sport.'

De Lotto afdracht
Al 46 jaar komen de opbrengsten van Lotto, Toto en Krasloten, de drie producten van De Lotto na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Hiervan gaat ruim 70% naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage.

In totaal is in de afgelopen 46 jaar ruim EUR 1,5 miljard afgedragen aan Goede Doelen, waarvan EUR 1,1 miljard naar de sport en EUR 419 miljoen aan Goede Doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.


---

Noot voor de redactie,