NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

risicodragend kapitaal beschikbaar aan Living Foods B.V.

VKF III en Exté Participaties I B.V. stellen risicodragend kapitaal beschikbaar aan Living Foods B.V.

VKF III (100% dochterfonds N.V. NOM) en Exté Participaties I B.V. (onderdeel van de Exté Groep) stellen risicodragend kapitaal beschikbaar aan Living Foods B.V. te Leeuwarden. Met het risicodragend kapitaal gaat Living Foods B.V. haar activiteiten in binnen- en buitenland uitbreiden.

Nieuwe milieusparende teeltmethode voor gezondere en nutriëntrijkere voeding
Living Foods B.V. uit Leeuwarden is een innovatieve onderneming die met de nieuwe teeltmethoden het milieu minder schaden en betere, gezondere producten leveren. Men richt zich hierbij zowel op de glastuinbouw- als de veeteelt sector. Met de nieuwe teelttechnieken die Living Foods B.V. gebruikt kan een waterbesparing tot wel 70% worden gerealiseerd. Daarnaast zorgt deze teeltmethode voor hogere voedingswaarden doordat er meer nutriënten in de verbouwde gewassen kunnen worden opgenomen.

Learning by doing!
Onlangs heeft Living Foods B.V. in samenwerking met Hartman B.V. in Sexbierum het eerste nieuwe teeltsysteem opgeleverd waarmee Snakkomkommers worden geteeld. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter Living Foods B.V., directeur Timo ter Voort, is zeer content met deze samenwerking.

"Als je in de land- en tuinbouw een innovatie wil introduceren moet je gewoon laten zien wat er wel of niet mogelijk is. Als we naar iedereen zouden luisteren die sceptisch is over een vernieuwend systeem, hoefden we er niet eens over na te denken om innovaties te introduceren. Ons motto is het gezonde verstand gebruiken, houd zaken eenvoudig en doe het gewoon."
Een niet onbelangrijk detail wil Ter Voort nog toevoegen: "Het is niet ons doel deze teelttechniek als losstaand onderdeel te introduceren in Nederland, het is een onderdeel van ons totaalconcept dat bestaat uit het systeem en plantenvoeding met als doel: de productie van hoogwaardige en nutriëntrijke voeding."

Als onderdeel van dit totaalconcept levert Living Foods B.V. bijvoorbeeld ook een Hydrograss Growing Unit. Dit is een teeltunit, waarbij boeren, zonder afhankelijk te zijn van weer en klimaat omstandigheden, 365 dagen per jaar op eenvoudige wijze hun eigen verse ruwvoer kunnen telen. Op dit moment zijn er concrete aanvragen voor deze unit uit het Midden-Oosten (Bahrein en EAU) en Amerika.

N.V. NOM
De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten. De NOM heeft circa EUR 100 miljoen geïnvesteerd in ruim 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.

Exté Participaties I B.V.
Exté Participaties I B.V. is onderdeel van de Exté Groep en begeleidde de hele opstart vanuit haar vestiging in Apeldoorn.

Meer info
Living Foods BV, de heer T. ter Voort, telefoon (058) 244 93 99 www.livingfoods.nl
Exté Groep, de heer P.M. Schoonen, telefoon (055) 533 37 28 www.www.extegroep.nl
Directiesecretaris N.V. NOM, Herbert Verheij, telefoon (050) 521 44 33