Beers Bedrijfsauto

2007-03-26

Visch Coaches Meteren zet met bijzondere Scania Irizar PB nieuwe standaard in veiligheid

Onlangs nam Visch Coaches Meteren haar nieuwe touringcar in gebruik. Deze touringcar zet de nieuwe standaard in veiligheid voor de touringcarbranche.

Visch Coaches Meteren koos voor de Scania Irizar PB welke geleverd werd door Scania Tilburg. Het vooruitstrevende design van de touringcar en de ondersteuning van de verkooporganisatie in de vertaling en realisatie van alle veiligheids- en comfortwensen van Visch Coaches Meteren gaven de doorslag voor de keuze van Scania Beers B.V. en haar partners.

Veiligheid
Bij het ontwerp van deze nieuwe touringcar stond veiligheid voorop. De driepuntsgordel op iedere zitplaats in de touringcar is een bewuste keuze. De standaard tweepuntsgordel is minder comfortabel, en bij biedt bij een frontale aanrijding minder bescherming. De driepuntsgordel is sinds jaar en dag standaard in de personenauto, de Visch groep is van mening dat deze bewezen veiligheid daarom ook in de touringcar toegepast moet worden.

Bij het wegrijden moet de chauffeur met beide voeten op pedalen drukken om de touringcar in beweging te zetten. Bij geopende deuren of luiken kan de touringcar niet verplaatst worden en blijft de touringcar op de rem staan. De touringcar is voorzien van extra achteruitrijlampen. Twee lampen zijn achter de voorste as en twee lampen achter de achteras geplaatst. De chauffeur heeft hierdoor meer zicht in het donker. Bij de passagiers instapdeur is een extra spot gemonteerd die voor de openstaande deur de straat verlicht en het instappen in het donker vergemakkelijkt. In samenspraak met Profile Tyrecenter Vianen is besloten de voertuigen op zomerbanden te plaatsen en in de herfst & wintermaanden op semi snowtrack banden te plaatsen. Voor ieder weertype de veiligste bandenkeuze. De lichtmetalen velgen zijn gekozen in verband met gewichts- en brandstofbesparing. Tevens is er een asdruksysteem aanwezig op de touringcar om de chauffeur inzicht te geven op de gewichtsverdeling en overbelading te voorkomen. Daarnaast beschikt deze Scania Irizar PB over royale standaard aanwezige veiligheidskenmerken zoals o.a. de rollover bars, elektronisch remsysteem en elektronisch stabiliteitsprogramma. De bestuurdersplaats is ontworpen met geïntegreerde bedieningen op het stuur en bijzonder ergonomische zwevende pedalen voor ontspannen rijden. Met het aanwezige Scania Opticruise schakelsysteem kan de chauffeur zich concentreren op het verkeer en niet op de keuze van de juiste versnelling.

Camera's
De touringcar is voorzien van vele extra camera's. De camera's die in het dashboard geplaatst zijn geven een beeld van de rijbaan voor de touringcar. Dit beeld wordt tijdens het rijden getoond op de monitoren in de touringcar. De passagiers kunnen meekijken met de chauffeur en hebben zo ook zelf een goed zicht op de verkeerssituatie op de weg.

Tevens is er een camera zo gepositioneerd dat ook de gids zichtbaar is op de TV monitoren. De gids/reisleider kan derhalve op de stoel blijven zitten en behoud het contact met de passagiers. Op de zijkant van de touringcar zijn extra camera's geplaatst zodat een groot gedeelte van de dode hoek achter de touringcar zichtbaar is voor de chauffeur. De chauffeur beschikt over twee flatscreen monitoren waarop deze beelden getoond worden. Deze monitoren zijn gekoppeld aan het Scania Fleet Management Systeem waardoor de chauffeur optimaal geïnformeerd wordt met actuele data van het voertuig en de aandrijflijn. Deze data kan op het hoofdkantoor worden verwerkt tot managementinformatie omtrent de bus en de chauffeur.

Overige voorzieningen
De keuken is door de Visch Groep in samenwerking met Estepe ontworpen en beschikt over een Lavazza espresso machine, 2e koelkast en een geïntegreerde magnetron. Een extra 220 volts omvormer tot 5000 watt is aanwezig voor eventuele notebook aansluitingen. Hierdoor kunnen de multimediale toepassingen ook in de touringcar gebruikt kunnen worden indien de motor niet draait. Een extra set accu's is aanwezig om de touringcar altijd te kunnen starten en altijd de beschikking te hebben over verlichting in de touringcar.

Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland staat achter de gemaakte keuzes op het gebied van veiligheid en ondersteunt het genomen initiatief. Visch Coaches Meteren en Veilig Verkeer Nederland hopen dat de genoemde voorzieningen binnen niet al te lange tijd gerekend mogen worden tot de standaard uitrusting van een touringcar.

Visch Groep
Visch Coaches Meteren is een onderdeel van de Visch Groep, een familiebedrijf met oog voor details en veiligheid. Met twee luxe touringcars, drie vrachtwagens, 2 trailers en 2 mega-trailers beschikt het bedrijf over een modern wagenpark. De Visch Groep is actief in personenvervoer, vrachtvervoer en theatertransport. Alle rijdende eenheden zijn voorzien van extra veiligheidvoorzieningen.

2007-Visch-332

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(70)4182418

E-mail:
pers@scania.nl