Gemeente Rotterdam

Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie kreeg vandaag een rondleiding van stadsmarinier René Eldering door Bloemhof en Hillesluis.

De stadsmarinier wandelde met de minister door de Beijerlandsestraat, over de Boulevard Zuid en langs de Hillevliet. De minister had interesse in de resultaten van het veiligheidsbeleid van de afgelopen jaren. Ik heb verteld dat de Veiligheidsindex in Hillesluis is gestegen van een 3,7 in 2001 naar een 5,5 in 2005.

Op de Hillevliet stond dit winkeltje in huishoudelijke artikelen ineens bomvol: de minister maakte een praatje met de winkelier en daar wilde de pers niets van missen. Ook Bloemhof wordt veiliger maar daar is de stijging minder groot: van een 4,1 naar een 4,3. We zijn er dus nog niet, en daarom is het goed dat het ministerie nu extra aandacht en middelen gaat inzetten. De stadsmarinier blijft zich daarnaast samen met de deelgemeente en de andere samenwerkingspartners inzetten om de veiligheid in zijn gebieden verder te verbeteren.

Foto: Op de Hillevliet stond dit winkeltje in huishoudelijke artikelen ineens bomvol: de minister maakte een praatje met de winkelier en daar wilde de pers niets van missen.

Bron: Directie Veiligheid, 26-03-2007