Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 26-03-2007

Man dood aangetroffen in woning

Vlijmen Maandagmorgenvroeg is in een woning aan de Beneluxlaan in Vlijmen het dode lichaam van een 26-jarige bewoner aangetroffen. De politie vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Terplaatse troffen de agenten de dode man, zijn 23-jarige vriendin en 3-jarig zoontje in de woning aan. De vrouw is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. Het kind is door de politie elders ondergebracht. Een rechercheteam van twintig mensen is intussen druk bezig met een sporenonderzoek in de woning en uitgebreid buurtonderzoek.

In het belang van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan.

Politie lost reeks aanrandingen in Bossche binnenstad op

's-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 30-jarige Bosschenaar aangehouden op het Stationsplein voor het onzedelijk betasten van een 24-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. De aanranding gebeurde diezelfde middag omstreeks 12.40u in het Eerste Straatje van Best. Het slachtoffer belde de politie en gaf het signalement door van de verdachte die veertig minuten later is aangehouden op het station. Bij de politie zijn gedurende het laatste halfjaar vijftien soortgelijke meldingen binnengekomen, waarvan ook aangifte is gedaan. Van de vijftien slachtoffers werden twaalf vrouwen in de Bossche binnenstad aangerand. Uit het onderzoek dat de politie in september startte, was gebleken dat de 30-jarige Bosschenaar de vermoedelijke dader zou kunnen zijn. De politie sluit niet dat er nog meer vrouwen slachtoffer zijn geworden. In belang van het verdere onderzoek is de Bosschenaar inverzekeringgesteld.

88-jarige vrouw verweert zich kranig bij tasjesroof

's-Hertogenbosch De politie onderzoekt een poging tasjesroof die zondagmiddag tussen 15.00u en 15.30u plaatsvond op de Torenstraat. Een 88-jarige vrouw uit Tholen (Zeeland) deed hiervan aangifte bij de politie. De vrouw bezocht met een vriendin de Sint Jan. Toen ze de kerk via de hoofdingang verliet, pakte een man haar schoudertas vast en begon er hard aan te trekken. De vrouw had haar tas stevig vast en liet deze niet los. Ze schreeuwde: Smerige rotdief, en viel daarna op de grond. Hierbij bezeerde ze haar hand. Ze is door omstanders overeind geholpen. De tasjesdief is een blanke man van ongeveer 40 jaar met een kaal hoofd en met een normale lengte en postuur. Hij droeg grijze kleding. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Vlijmen De politie heeft zondag in de namiddag een 45-jarige man uit Vlijmen in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 49-jarige vriendin geschopt en geslagen hebben. De vrouw deed hiervan aangifte. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij is inverzekeringgesteld.


---

Oss De politie heeft zondagavond een 20-jarige Ossenaar aangehouden op de Thorbeckestraat. Hij had in de woning van zijn moeder vernielingen aangericht en haar bedreigd. De 46-jarige moeder deed hiervan aangifte bij de politie. Volgens de moeder kreeg haar zoon een woedeaanval en trapte vervolgens een deur uit de sponning. De politie heeft de 20-jarige Ossenaar aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Hij is inverzekeringgesteld.

Man met openstaande boete aangehouden

Uden De politie heeft zondagmiddag op de Markt in Uden een 54-jarige Udenaar aangehouden die nog twee boetes van in totaal 340 euro open had staan. Op het politiebureau heeft de man zijn boete betaald, waarna hij is heengezonden.

Politie pakt Ossenaar die dreigde met vuurwapen

Oss De politie heeft zondagmiddag een 21-jarige Ossenaar bij zijn woning aangehouden voor het bedreigen van een kennis waarbij een vuurwapen is gebruikt. De kennis, een 25-jarige Ossenaar werd in zijn woning het slachtoffer van deze bedreiging en deed hiervan aangifte. De politie stelde direct een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. De politie trof in de auto van de verdachte twee vuurwapens aan. Ook zijn woning is doorzocht. Daar werd een stroomstootwapen aangetroffen. De politie heeft de 20-jarige vriendin van de verdachte ook aangehouden wegens het voorhanden hebben van een wapen. Zij is na verhoor in vrijheid gesteld. Alle wapens zijn inbeslaggenomen. De verdachte is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Verwarde man op A50

Nistelrode De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de A50 een 35-jarige Pool aangehouden. De man stond met zijn auto op de vluchtstrook toen de politie hem controleerde. Hij wilde iedere keer de snelweg oplopen en maakte een verwarde indruk. De politie heeft hem aangehouden voor zijn eigen en andermans veiligheid. Tevens kon de man zich niet legitimeren en aantonen dat hij rechtmatig in Nederland verbleef. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie pakt illegale crossers aan

Oss De politie heeft zondagmiddag op het industrieterrein aan de Vorstengrafdonk de motorfietsen inbeslaggenomen van twee illegale crossers van 23 jaar uit Druten en Wamel. Die laatste bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleken de motoren niet verzekerd en er was geen kenteken voor afgegeven. Tegen hen is procesverbaal opgemaakt. De mannen gebruikten het industrieterrein om te trainen voor de Supermoto en wilden hun motoren testen. De politie gaat extra controleren op de Vorstengrafdonk. Voornamelijk in de weekenden wordt daar veel gecrost. Als je gesnapt wordt, loop je het risico je motor kwijt te raken zoals de mannen hierboven. Er wordt altijd procesverbaal opgemaakt.