Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/03)

OOSTERHOUT NB, 26 maart 2007

Vier personen opgepakt na openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL: De bezoeker van een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat werd zondagavond 25 maart mishandeld door andere feestgangers. De 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel werd daarbij met een bierglas op zijn hoofd geslagen. Hij liep een hoofdwond op en liet zich naar het ziekenhuis brengen, waar de hoofdwond werd gehecht. Aan de hand van verklaringen van getuigen en de portier van de lokaliteit arresteerde de politie drie verdachten. Het gaat om twee mannen van 19 jaar uit Tilburg en een 20-jarige inwoner van Tilburg.
In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de drie verdachten. In het belang van het verdere onderzoek is het drietal in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van het geweld. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de toedracht van het geweld.

Vrachtautos botsen op elkaar

TERHEIJDEN: Op de autosnelweg A-59 ontstond maandagochtend 26 maart rond 08.30 uur een verkeersongeval. Bij het ongeluk waren drie vrachtautos betrokken. Op de noordelijke rijbaan (rijrichting Zonzeel) was sprake van filevorming waardoor de voorste vrachtwagenchauffeur (33-jarige man uit Ammerzoden) afremde.
De middelste vrachtauto werd door de laatste (derde) vrachtauto tegen de voorste aangedrukt. Een 22-jarige inwoner van Kaatsheuvel bestuurde de middelste vrachtauto.
De veroorzaker van het ongeval betrof een 42-jarige man uit Made (=derde vrachtauto).
Hij raakte bij het ongeval gewond. In eerste instantie was zijn voertuig dermate ontwricht dat het voorportier niet open ging. De brandweer kwam er aan te pas om de boel open te breken. Het slachtoffer is daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had onder andere een gebroken hand en een gebroken kaak. De voorste truck kon nog rijden. De tweede en derde vrachtauto zijn door een takelbedrijf geborgen. Verkeersanalisten van de politie Midden en West Brabant zochten op de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie. Tijdens de afhandeling van het ongeval ontstond er de nodige filevorming op de A-59. Rijkswaterstaat sloot voor enige uren beide rijstroken af. Het verkeer werd vanaf Terheijden omgeleid. Daarbij traden agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten verkeersregelend op.

Politie neemt rijbewijs af van dronken doorrijder

KAATSHEUVEL: De politie vorderde het rijbewijs in van een 36-jarige man uit Kaatsheuvel. De man veroorzaakte in de nacht van zondag 25 maart op maandag 26 maart rond 00.30 uur een aanrijding op de Gasthuisstraat. De man is daarna doorgereden. Bij de aanrijding was flinke schade ontstaan aan beide voertuigen en sneuvelde een lichtmast. Op aanwijzing van een behulpzame getuige, vond de politie de auto én de bestuurder terug op de Nieuwe Markt. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan.
De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 600 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.
Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l, wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte altijd ingevorderd. Dat gebeurde in dit geval dus ook. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.
De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uren opgelegd. De verdachte is om 04.30 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Verdachte aangehouden na mishandeling

RIJEN: Een 42-jarige man uit Rijen deed bij de politie aangifte van mishandeling. Het geweld vond plaats op zondagavond 25 maart rond 20.30 uur in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Rijen. Het slachtoffer en de dader hadden een zakelijk conflict, wat uitliep op een handgemeen. De dader gaf het slachtoffer tot drie keer toe een knietje en bedreigde hem verbaal. Toen de verdachte daarna weg wilde gaan, arriveerde juist de gewaarschuwde politieagenten. Zij arresteerden de 40-jarige Rijen naar op verdenking van mishandeling en bedreiging. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord en proces-verbaal tegen zich zag opmaken.

Honden in beslag genomen na doodbijten van schapen

GILZE: Twee herdershonden zijn door de politie in beslag genomen. Dat gebeurde nadat de beide honden twee schapen en enkele lammeren hadden doodgebeten. De gedupeerde eigenaar van de schapen had kans gezien om de herders te vangen. Onderzoek naar de eigenaar van de honden leidde naar een 66-jarige inwoner van Gilze. Hij vertelde dat de honden in een onbewaakt ogenblik kans hadden gezien om te ontsnappen. De in beslag genomen dieren in overleg met het Openbaar Ministerie ondergebracht bij een opslaghouder. De Officier van Justitie beslist uiteindelijk over wat er met de honden gaat gebeuren.

Scholier mishandelt klasgenoot

WIJK EN AALBURG: Maandagmiddag 26 maart arresteerde de politie een 15-jarige uit Eethen. Dat gebeurde op een onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs in Wijk en Aalburg. De verdachte had aan het einde van de ochtend een klasgenoot (14 jaar) mishandeld, waarbij hij een hamer gebruikte. Het slachtoffer liep een bult en een flinke snee op en is met zijn ouders naar de huisarts gegaan voor medisch onderzoek. Daarbij werd de wond gehecht met drie hechtingen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en is in verzekering gesteld.

Computers weg na bedrijfsinbraak

KAATSHEUVEL: Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Schotsestraat is door inbrekers computerapparatuur buitgemaakt. Het misdrijf werd gepleegd tussen vrijdag 23 maart 17.00 uur en maandagochtend 26 maart 05.40 uur. Uit het bedrijf verdwenen in totaal vier computers met de bijbehorende beeldschermen. De politie nam een aangifte op en heeft de technische recherche een sporenonderzoek laten uitvoeren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer