Datum: 26 maart 2007

Hollands Midden Met drank op achter het stuur

Slingerend over de weg; zonder licht; zonder rijbewijs, de politie komt wat tegen op de weg

Ieder weekend houdt de politie in Hollands Midden automobilisten aan die onder invloed zijn. Zij worden gepakt tijdens geplande alcoholcontroles, een steekproefsgewijze controles of omdat de automobilisten slingerend rijden dan wel verkeersongevallen veroorzaken. De politie wijst op het gevaar van het rijden onder invloed en zet de controles om deze reden voort. Ook het afgelopen weekend zijn een aantal automobilisten tegen de lamp aangelopen.

In Lisse hielden agenten op zaterdag 24 maart rond 00.05 uur een 53 jarige automobiliste uit Amstelveen aan op de Stationsweg. De agenten hielden een alcoholcontrole en onderworpen de automobiliste aan een voorlopige blaastest. Deze blaastest wordt op straat uitgevoerd en geeft aan of de automobilist mogelijk onder invloed is. De automobiliste werd meegenomen naar het politiebureau omdat bleek dat zij een alcoholpercentage in haar bloed had. Op het bureau werd zij onderworpen aan een definitieve blaastest. De uitslag van 445 ug/l is meer dan de 220 ug/l die in het verkeer is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Een beginnend bestuurder werd in Roelofarendsveen aangehouden. De automobilist werd op zaterdag 24 maart, rond 02.50 uur aangehouden op het Noordplein tijdens een alcoholcontrole. Een beginnend bestuurder is iemand die zijn rijbewijs korter dan 5 jaar heeft en voor hem of jaar geldt dat de alcohollimiet in het verkeer 80 ug/l is. Deze bestuurder, een 23 jarige man uit Roelofarendsveen, blies een uitslag van 150 ug/l.

In Reeuwijk werd op zaterdag 24 maart, rond 02.30 uur, een 27 jarige Gouwenaar aangehouden. Hij werd staande gehouden op de Goudsestraatweg tijdens een alcoholcontrole. Hij blies op het bureau een uitslag van 345 ug/l.

Eveneens in Reeuwijk troffen agenten op zondag 25 maart, rond 00.05 uur, op de Zwarteweg een auto in het water aan. In de auto zat de bestuurder een sigaret te roken en hij hoefde naar eigen zeggen niet uit de auto te komen. De man, een 42 jarige Reeuwijker, werd onderworpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij flink veel alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau blies de man een uitslag van 1095 ug/l. Omdat bij uitslagen boven de 570ug/l het rijbewijs wordt ingenomen, zal de man voorlopig geen auto mogen besturen.

Een 28 jarige Leidenaar werd op zondag 25 maart, rond 03.40 uur, aangehouden op de Potgieterlaan te Leiden. Hij blies een uitslag van 225 ug/l, net boven de toegestane limiet wat hem een proces-verbaal oplevert.

Een politieagent in Nieuwerkerk aan den IJssel zag op 25 maart, rond 04.55 uur, een auto op de Europalaan rijden zonder verlichting. De man reed vermoedelijk met hoge snelheid en de agent besloot de achtervolging in te zetten. Op de Kroonkruid zag de agent de auto tegen een lantaarnpaal aanstaan. De auto was uit de bocht gevlogen. De bestuurder, een 20 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, werd onderworpen aan een blaastest en blies een uitslag van 845 ug/l. Toen hem gevraagd werd naar zijn rijbewijs bleek hij deze niet in het bezit te hebben. Hij moest over een aantal weken afrijden.

Op de 1e Loosterweg in Hillegom stond een auto op de weg. In de auto zat een bestuurder hangend tegen het stuur aan. Hij leek onder invloed te zijn. Een getuige had de man op zondag 25 maart, rond 05.20 uur, op de verkeerde weghelft van de weg aangetroffen en had zijn auto ervoor gezet in afwachting van de komst van de politie. De politie heeft de man, een 47 jarige Leidenaar, een blaastest laten doen waarvan de uitslag ver boven het toegestane lag namelijk op 920 ug/l. Tevens bleek de bestuurder geen geldig rijbewijs te hebben.

In Alphen aan den Rijn werd op zondag 25 maart, rond 07.15 uur, een 21 jarige Alphenaar aangehouden op de President Kennedylaan. Hij blies een uitslag van 260 ug/l. De politie hield in de vroege ochtend een alcoholcontrole omdat mensen na een paar uurtjes slapen ervan uit gaan dat het alcohol in het bloed van de avond daarvoor is verdwenen uit het lichaam. Dit blijkt niet altijd zo te zijn.

Op zondag 25 maart, rond 10.15 uur, hield de politie in Waddinxveen op de Bredeweg een 23 jarige Waddinxvener aan die als beginnend bestuurder een uitslag van 130 ug/l blies. Meer dan de limiet van 80 ug/l wat geldt voor een beginnend bestuurder. Vervolgens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs omdat hij al eens eerder was aangehouden voor hetzelfde feit. Zijn rijbewijs was hem destijds ontnomen.

Een agent zag op zondag 25 maart, omstreeks 21.05 uur, in Oegstgeest op de Haaswijklaan een automobilist slingerend over de weg rijden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol, de uitslag van de ademanalyse was namelijk 640 ug/l. Tegen de bestuurder, een 66 jarige man uit Oegstgeest, is proces-verbaal opgemaakt.

In Nieuwveen werd de politie op zondag 25 maart, rond 21.10 uur, opgeroepen om naar de Achterweg te gaan waar een aanrijding had plaatsgevonden tussen een motorfietser en een vrachtauto. De aanrijding vond plaats op de rotonde met de Provincialeweg. De motorfietser, een 49 jarige man uit Wilnis, was tegen de vrachtauto op de rotonde aangereden. Zowel de bestuurder van de vrachtauto als de motorfietser werd aan een blaastest onderworpen. De motorfietser blies een F wat aangeeft dat hij hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol was. Omdat hij naar het ziekenhuis werd gebracht is daar een bloedproef afgenomen om het percentage alcohol in zijn bloed te kunnen onderzoeken. De uitslag laat vaak een aantal weken op zich wachten.

Op de Hoge Rijndijk in Leiden hield de politie op 26 maart, rond 00.50 uur, een 45 jarige Leidenaar aan. De man bleek onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. Op het bureau blies hij namelijk een uitslag van 445 ug/l. Hij kon geen geldig rijbewijs overleggen omdat hij vanwege hetzelfde feit al eerder aangehouden was en zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

In Noordwijk werd het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd. De bestuurder, een 20 jarige Noordwijkerhouter, werd op maandag 26 maart, rond 02.25 uur, op de Nortghodreef staande gehouden. Het vermoeden was dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau werd dit beaamd, hij blies een uitslag van 540 ug/l. Als beginnend bestuurder wordt boven de 350 ug/l het rijbewijs door de politie ingevorderd.

Op de Beijerincklaan in Waddinxveen werd op maandag 26 maart, rond 02.50 uur, een 38 jarige bestuurder uit Leerdam aangehouden. De bestuurder blies op het bureau een uitslag van 370 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sassenheim Aanhouding na conflict in het verkeer De politie heeft op vrijdagmiddag 23 maart vier mannen aangehouden nadat zij vernielingen aan een auto hadden gepleegd. De bestuurder van de auto met aanhangwagen, een 34 jarige man uit Amsterdam, zou hen afgesneden hebben op de A44. Toen de bestuurder de afslag van Sassenheim nam, namen zij ook de afslag. Onderaan de afrit stopte zij vanwege de drukte van het verkeer. De vier mannen stapten uit hun auto en liepen op de bestuurder van de auto met aanhangwagen af. De Amsterdammer bleef wijselijk zitten, deed zijn auto op slot en belde de politie. Zijn antenne werd van de auto gesloopt en een van de mannen liet het achterwiel leeg lopen. De politie kwam ter plaatse en heeft de mannen, een 26 jarige man uit Voorschoten, een 29 jarige man, een 27 jarige man en een 30 jarige man uit Den Haag zijn aangehouden.

Voorhout Poging tot inbraak in woningen aan de Boekhorstlaan In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart is er gepoogd in te breken in twee woningen aan de Boekhorstlaan. In beide gevallen probeerden de dader(s) via de achterzijde de woning binnen te komen. Zowel het boren van gaatjes als het wrikken bij een raam is mislukt. De dader(s) zijn de woningen niet binnen weten te komen.

Leiden Diefstal van verkeersborden kan gevaarlijke situaties opleveren In het centrum van Leiden worden de laatste tijd veel verkeersborden ontvreemd c.q. weggehaald. Sinds 1 januari zijn er zeker 45 verkeersborden verdwenen. De politie zal hier de komende tijd extra aandacht aan besteden. De diefstal van een verkeersbord is op zich al strafbaar, maar als de veiligheid op de weg door het wegnemen van een verkeersbord in gevaar komt betekent dat een strafverzwaring. De dader zou aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgen daarvan. Mocht de politie in contact komen met mensen die een verkeersbord in het bezit hebben, dan zal een onderzoek terzake diefstal c.q. heling worden opgestart.

Alphen aan den Rijn Vervolg: Aanhouding na dreiging met mes, politie zoekt getuigen De politie is naar aanleiding van het volgende incident op zoek naar getuigen. Met name zou de politie in contact willen komen met een man die zich zou hebben bemoeid met de ruzie. Ook andere reizigers uit de trein van 15.10 uur op spoor 1 die mogelijk het tafereel hebben aanschouwd worden gevraag contact op te nemen met de politie van Alphen centrum via 0900-8844.

De politie heeft op zondag 25 maart, rond 15.20 uur, een 17 jarige jongen uit Lisse aangehouden nadat hij met een mes zijn ex-vriendin, een 17 jarig meisje uit Aarlanderveen, had bedreigd. De twee hadden afgesproken op het station van Alphen aan den Rijn om daar een aantal spullen terug te geven. Op het station liepen de gemoederen echter hoog op en dreigde de Lissenaar met een mes richting zijn ex. Getuigen belden de politie die de verdachte heeft kunnen aanhouden. Het meisje heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal tegen de Lissenaar op.

Bodegraven Aanhouding na aanrijden van politieagent De politie heeft op maandag 26 maart een 23 jarige bestuurder van een scooter uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het aanrijden van een politieagent. De politieagent stond maandagochtend op de Goudseweg in Bodegraven een verkeerscontrole te houden. Hij zag de scooter met daarop twee opzittende aankomen rijden en gaf hen een stopteken. De scooter verminderde echter geen vaart en reed met snelheid op de agent in. De agent werd aan de rechterzijde geraakt. Vervolgens reed de scooter door. De agent had het kenteken kunnen lezen en samen met collega's stelde hij een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte. Uiteindelijk kwamen zij uit bij de bestuurder en hebben hem aangehouden. De politieagent raakte gewond in zijn gezicht en heeft aangifte gedaan.

Gouda Vrouw aangerand, politie zoekt getuigen Een 19 jarige vrouw uit Gouda is maandag 19 maart aangerand op het Groenhovenweg. De aanranding vond plaats tussen 13.00 en 13.30 uur nabij het dierenasiel. De vrouw liep langs de geluidswal toen zij van achteren werd vastgepakt door een man. De man wist haar op de grond te krijgen en te betasten. Door te schoppen, te slaan en te schreeuwen wist de vrouw te ontkomen. De man van ongeveer 25 jaar en met een korte blauwe jas zou kort voor de aanranding op een hoger gelegen groenstrook naast de geluidswal hebben gelopen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Camera's zijn getuigen van vechtpartij De camera's van stadstoezicht zijn getuigen geweest van een vechtpartij op de Cappenersteeg. Zaterdag 24 maart, rond 02.35 uur, kregen een 24 jarige vrouw uit Waddinxveen en haar vriend, een 28 jarige man uit Haarlem woorden met twee andere mannen. De twee mannen hadden naar hen geroepen en hun aandacht geëist. Er ontstond een woordenwisseling en de man en vrouw kregen een handgemeen met een van de mannen, een 20 jarige Gouwenaar. De politie ging ter plaatse en kon de drie verdachten aanhouden. De vierde man is niet aangehouden omdat op de videoband te zien was dat hij de vechtenden juist uit elkaar wilde halen. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding na mishandeling Een 26 jarige Gouwenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De mishandeling vond plaats op zaterdag 24 maart, omstreeks 04.10 uur, op de Lange Tiendeweg. De Gouwenaar had in een uitgaansgelegenheid woorden gekregen met een 20 jarige man uit Gouderak. Beiden zijn toen buiten de deur gezet waar de ruzie zich voortzette. Uiteindelijk kwam er een tweede man bij die zich tegen de Gouwenaar keerde. De Gouwenaar raakte door de slagen even buiten westen. Hij is door het ambulancepersoneel nagekeken en is kort in het ziekenhuis geweest. De politie heeft de verdachten, de man uit Gouderak en een 22 jarige man uit Gouda aangehouden. De twee verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Nieuwerkerk aan den IJssel 64 openstaande zaken, betalen of uitzitten De politie heeft een 41 jarige man uit Schiedam aangehouden omdat hij nog 64 zaken had openstaan. De man belde maandag 26 maart om 00.50 uur 1-1-2 omdat hij zich niet lekker voelde. Omdat hij niet goed kon aangeven waar hij was werd er met vereende krachten door ambulance en politie naar hem gezocht. De man werd gevonden in een huis in de buurt van Klein Hitland en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij nagekeken en even gehouden ter observatie. Hij mocht vervolgens weer naar huis. Navraag leerde dat de man een hele waslijst aan openstaande boetes had staan. Hij had in totaal 64 openstaande zaken van een totaal bedrag van 8008 euro. De man kon de boete betalen of in de cel uitzitten (ongeveer een half jaar). Vooralsnog heeft de man niet betaald en is hij ingesloten.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --