Ingezonden persbericht


persbericht

Eerste PSB-AANVRAAG HME goedgekeurd

Theunissen technical trading start export met behulp van subsidieprogramma

Rotterdam, 26 maart 2007

Theunissen Technical Trading BV (TTT) gaat als eerste maritiem bedrijf via Vereniging Holland Marine Equipment (HME) exporteren met hulp van het Programma Starters op Buitenlandse markten (PSB). Sinds 1 februari 2007 ondersteunt HME, door middel van dit programma van de EVD, MKB uit de maritieme sector met de toetreding tot een voor hen nieuwe exportmarkt. Dit gebeurt door middel van een traject van advies, begeleiding en een subsidie.

HME heeft inmiddels diverse positieve reacties van geĂŻnteresseerde maritieme bedrijven ontvangen. De eerste PSB-aanvraag is 22 maart 2007 door de EVD goedgekeurd. Naast TTT verwacht HME voor 1 juli 2007 nog zeker 5 aanvragen in te dienen.

TTT heeft in samenwerking met HME een plan van aanpak opgesteld om haar exportwens te realiseren. TTT zal hiervoor een subsidie van E 11.500,- ontvangen. Dankzij de snelle goedkeuring door de EVD kan TTT in samenwerking met HME haar exportplan al op korte termijn gaan uitvoeren.

Programma Starters op Buitenlandse markten
Ook interesse in deelname in het Programma Starters op Buitenlandse markten? Voor het ontvangen van de PSB-subsidie mag u als ondernemer de afgelopen 12 maanden niet meer dan 30% van de totale omzet uit export realiseren. Daarnaast heeft u niet meer dan 100 werknemers in dienst, investeert u eenzelfde bedrag of meer dan u aan subsidie ontvangt en richt uw aanvraag zich op een voor u nieuwe buitenlandse markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sylvia Boer, adviseur Internationale Handel (T: (010) 44 44 333 of E: sb@hme.nl).

Meer informatie over TTT vindt u op www.tttbv.nl en www.mct.nl.


1 EINDE PERSBERICHT