Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Maandag 25 maart 2007

Winnaars Nationale Marktdagen van Jong Ondernemen

Money Tree door naar internationale finale

Den Haag, maart 2007- De jaarlijkse Nationale Marktdagen van de stichting Jong Ondernemen in Utrecht en Apeldoorn zijn met succes afgerond. Afgezien van het feit dat het een spetterend geheel was, is ook bekend welk bedrijf ons land vertegenwoordigt op de internationale finale in Boekarest, Roemenie. Het studentenbedrijf Money Tree vertrekt aanstaande donderdag om hun geldboom daar aan te prijzen. De andere winnaars - 'n Doosje Geluk en Straight Company- gingen naar huis met een geldbedrag.

Elk jaar organiseert Jong Ondernemen de Nationale Marktdagen. Daar kunnen studentenbedrijven hun product aan de man brengen. Dit jaar waren de Marktdagen op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart in Hoog Catharijne in Utrecht en op 24 maart in winkelcentrum de Oranjerie in Apeldoorn. Elke dag waren er prijzen te winnen in verschillende categorieën en daar kwam een dagwinnaar uit. Na loting werd Money Tree het team dat naar Roemenie gaat.

Winnaars Nationale Marktdagen op een rij
Dagwinnaar op vrijdag in Utrecht was 'n Doosje Geluk ( www.doosjegeluk.nl) , een studentenbedrijf dat geluk in een doosje verkoopt. De grote winnaar in Utrecht op zaterdag was Money Tree (www.money tree.nl), verkopers van geldbomen. Op zaterdag in Apeldoorn was Straight Company (www.straightcompany.nl) de onbetwiste winnaar met hun eikoker.

Het belangrijkste tijdens de Marktdagen is dat studenten leren hoe het is om hun product aan de man te brengen. De studentenbedrijven worden dan ook beoordeeld op klantbenadering door een vakjury. Daarnaast worden ze beoordeeld in categorieën als beste standinrichting, innovativiteit van het product en maatschappelijke verantwoordelijkheid / milieubewustheid van het product .

De jury wordt gevormd door medewerkers van ABN AMRO, Delta Lloyd Groep, Deloitte, Jong Management, Kamer van Koophandel Nederland, Octrooicentrum Nederland, VNO-NCW, winkelcentrum Hoog-Catharijne, winkelcentrum De Oranjerie en door leden van Young Business Talents (de alumnivereniging van Jong Ondernemen).

///Einde persbericht///