Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Datum 9e ronde meesterklasse seizoen 2007-2008 aangepast

Begin januari heeft de Duitse schaakbond de data voor de Bundesliga 2007-2008 vastgesteld. Helaas vielen vier van deze data samen met een ronde van de KNSB-competitie. Daarom heeft de KNSB onderzocht of er geschoven kan worden met de competitiedata. Behalve met de reglementen is daarbij ook rekening gehouden met vakanties, feestdagen en andere evenementen.

Er is gebleken dat de belangrijke laatste ronde van de Meesterklasse binnen deze randvoorwaarden inderdaad verschoven kan worden. Voor de overige drie ronden was het niet mogelijk een geschikt alternatief te vinden.

De negende ronde Meesterklasse zal volgend seizoen gespeeld worden op zaterdag 17 mei 2008. De negende ronde van de overige klassen blijft ongewijzigd op 19 april 2008.

---

Koninklijke onderscheiding voor Anneke Schol

Anneke Schol, lid van de Schaakvereniging Krommenie, heeft vanwege heer vele verdiensten voor het schaken een koninklijke onderscheiding gekregen. Anneke Schol is sinds 1981 jeugdleider en bestuurslid van Krommenie. Sinds 1988 geeft ze op verschillende basisscholen schaakles aan de kinderen. Het heeft ertoe geleid dat diverse scholen zich voor de Nederlandse scholenkampioenschappen wisten te plaatsen.

Tijdens een massakamp die werd georganiseerd vanwege het 75-jastig bestaan van Krommenie kwam de loco-burgemeester van Zaanstad langs om de versierselen op te spelden.

Vanaf 1995 is zij een van de organisatoren van het Zaans Jeugdkampioenschap. Daarnaast doet zij het een en ander voor de Noord-Hollandse Schaakbond en geeft zij ieder jaar in Krommenie een schaakcursus voor volwassenen. Al met al een indrukwekkende lijst van bezigheden.

---

Dolf Wissmann nationaal kampioen Oplossen van Schaakproblemen 2007

Op zaterdag 24 maart heeft Dolf Wissmann uit Leeuwarden de nationale titel 2007 in het oplossen van schaakproblemen veroverd. Tijdens het Open Nederlands Oploskampioenschap moest Dolf drie buitenlanders voor laten gaan. Zelf bleef hij Hans Uitenbroek uit Vlaardingen nipt voor. Tijdens het oploskampioenschap kregen de deelnemers drie uur de tijd om in totaal twaalf problemen op te lossen.

---

2C: een verslag van Oegstgeest'80 - Nieuwendam. 3E: een verslag van AAS 2 - Leiderdorp.