Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (26/3)

TILBURG, 26 maart 2007

Politie onderzoekt overval bakker in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT: Vanmorgen is omstreeks 06.30 uur de 39-jarige eigenaar van de bakkerij aan het Eikenbosch door een nog onbekende dader in zijn zaak overvallen. De overvaller zette een mes tegen de hals van het slachtoffer en eiste geld. De overvaller ging er vandoor met een Samsonite koffer met daarin diverse bescheiden en een geldbedrag.

Het slachtoffer was vanmorgen in de bakkerij aan het werk. De overvaller kwam vermoedelijk via de niet afgesloten achterdeur de zaak binnen. De bakker zag hem toen hij de keuken inliep. De rover had een sjaal om en zijn gezicht was gedeeltelijk bedekt door een capuchon. Hij zette een keukenmes op de hals van het geschrokken slachtoffer, duwde deze naar de grond en eiste geld. Het slachtoffer voelde zich ernstig bedreigd. De overvaller ging er, na nog even in de keuken gerommeld te hebben, vandoor met een koffer. Het is niet duidelijk of de dader een vluchtauto of ander vervoermiddel heeft gebruikt. Het zou gaan om een getinte man, Nederland sprekend maar met een buitenlands accent, lengte circa 1.75 meter, leeftijd circa 20 jaar. De politie heeft vanmorgen in de omgeving met een speurhond nog naar sporen gezocht maar niets bruikbaars aangetroffen. De politie heeft van het geschrokken slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen. De politie is dringend op zoek naar getuigen, zij kunnen bellen met 0900-8844.

Woninginbreker aangehouden dankzij oplettende getuige

TILBURG: Twee wijkagenten van het team Tilburg West hebben zondagmiddag met de hulp van een oplettende getuige op de Koestraat een 35-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een woning aan Hoefstraat. De inbreker had zich door inklimming en verbreking van een keukenraam aan de achterzijde van de woning toegang verschaft. Hij werd daar overlopen door een getuige die de vluchtende verdachte volgde tot het moment van de aanhouding.

De getuige zag dat de inbreker met zijn lichaam in het raam van die woning hing. Hij sprak de man aan die hem toesnauwde; waar bemoei je je mee. Hij zag dat de dief over een schutting klom en op de fiets verdween de Koestraat in. Hij belde direct de politie en volgde inbreker met zijn auto, waarbij hij steeds zijn positie doorgaf. Dit leidde tot de arrestatie van de verdachte, die een bekende is van de politie. Hij is in verzekering gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Zondagmiddag is in een parfumerie aan de Heuvelstraat een 28-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. Ze liep tegen de lamp omdat het alarm van het detectiepoortje afging toen ze de winkel verliet. In de tas bleek zij een flesje Coco Chanel te hebben gestopt met een waarde van 65 euro. De vrouw, die al eerder betrapt is op winkeldiefstal ,werd door het personeel al extra in de gaten gehouden, maar de daadwerkelijke diefstal werd niet waargenomen. In de tas van de dievegge zaten ook nog schoenen die in een andere winkel, een Outletcenter aan de Heuvelstraat gestolen waren. Ook deze zaak deed aangifte.

Drie diamantduiven gestolen in Goirle

GOIRLE: Zaterdagmorgen 24 maart jl. werd ontdekt dat uit een volière aan de Akkerwinde drie diamantduifjes waren gestolen. De dieven hebben de vogels uit de binnenkooi gestolen. Door de benadeelde is aangifte gedaan.

Man opgepakt na mishandeling vriendin en bedreiging omstanders

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.30 uur op het Kazernehof een 39-jarge Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 48-jarige vriendin.

Het slachtoffer was haar vriend op straat, in de wijk Goirke, tegen gekomen. Zij had hem kort daarvoor gebeld omdat ze een flesje parfum uit haar woning miste. Hij had dat kennelijk meegenomen. Hij sloeg haar, terwijl daar voorbijgangers getuige van waren, in haar gezicht. De dader had hierbij tegen onder andere omstanders geroepen dat zij zich nergens mee moesten bemoeien. Hij zou ze anders neerschieten. Er werd geen wapen gezien. De politie kwam via enkele getuigen aan het woonadres van het slachtoffer. Ze had enkele schaafwonden boven haar linkeroog maar wilde geen aangifte doen Uit onderzoek bleek dat haar vriend al meer met de politie in verband met relationeel geweld in aanraking was geweest. De verdachte, werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van mishandeling en bedreiging en dit zijn ambtshalve vervolgbare delicten. Hij is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Vannacht is op de Academielaan omstreeks 01.30 uur een 32-jarige Tilburger beroofd van zijn laptop. Het slachtoffer verklaart dat hij in de richting van de Professor Verbernelaan fietste. Ter hoogte van de kruising van de Academielaan met de Professor Gimbrerelaan hoorde hij twee scooters aankomen. Op het moment dat zij naast hem reden, werd hij door een van de twee bestuurders van het fietspad gedrukt. Hierdoor kwam de Tilburger ten val. Op het moment dat het slachtoffer zijn bril zocht hoorde hij dat de scooters wegreden. Ze hadden zijn laptop, die hij tijdens het fietsen in zijn linkerhand had gehad, gestolen. Het gaat om een apparaat van het merk Samsung met een waarde van 750 euro.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.20 uur op de Lavendelweg een 28-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 70 ugl, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Hij mocht gelijk zijn rijbewijs inleveren. De verdachte wilde geen verklaring afleggen.

Auteur: Willem van Hooijdonk