Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 26 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 26-03-2007

Inbraken

Zaandam, zondag 25 maart 2007, 18:11 uur.

Uit een school aan de Rode Zee werd tussen vrijdag middag vijf uur en zondagmiddag zes uur ingebroken. Na het openbreken van een raam werd de school betreden en uit een lokaal werd een computer met beeldscherm weggenomen. Forensische Opsporing gaat de diverse aangetroffen sporen onderzoeken.

Aan de Sluispolderweg in Zaandam werd ingebroken bij een bedrijf door een raam open te breken. Het is nog niet bekend wat er werd gestolen.

Uitslaande brand

Broek in Waterland, zondag 25 maart 2007, 18:13 uur.

De politie onderzoekt een brand die is ontstaan in een leegstaande woning aan De Erven. Na de melding rukte de brandweer van Broek uit met twee voertuigen. Monnickendam sprong bij met 2 auto's en Purmerend kwam met perslucht assisteren. Bij het monumentale pand sloegen de vlammen uit het achterhuis. Kort voor half acht had de brandweer de brand onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. De gemeente heeft de locatie afgezet met hekken en het energiebedrijf heeft gas en elektriciteit afgesloten. De brandweer heeft tussen de bedrijven door ook een schoorsteenbrand geblust op de Wagengouw. Hier kon de schoorsteen van bovenaf geblust worden.

Inbraak woning

Zaandam, maandag 26 maart 2007, 09:03 uur.

In de nacht van zondag op maandag werd in een woning aan de Onegastraat ingebroken door het slot van de achterdeur te vernielen. Er werden onder meer een fototoestel, een kistje met euromunten en sieraden gestolen.

Autodiefstallen

Landsmeer en Purmerland

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf de Nieuwe Gouw een rode Mercedes bestelbus gestolen. Het voertuig is voorzien van gele belettering 'Bloemisterij P.J. Zijlstra' en kenteken VH-ZS-19. Op Purmerland in Purmerland werd vrijdagavond tussen negen uur en half tien een Nissan Patrol gestolen. Het voertuig was voorzien van kenteken VL-04-LP en de sleutels zaten in het voertuig. De grijze auto stond geparkeerd achter een hek op het erf van een paardenpension. Opvallend aan de auto is de bull-bar (een rek aan de voorzijde van de auto) met daarin vier schijnwerpers.

Overval tankstation

Zaandam, vrijdag 23 maart 2007, 19:32 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een tankstation op de Vincent van Goghweg. Vrijdagavond rond half acht kwam een vrij lange man op een scooter bij het pompstation en tankte benzine. Hij liep met zijn helm op naar binnen en bedreigde vervolgens de medewerkster. Die gaf de man het geld uit de kassa en de man ging er op de bromfiets vandoor. Kort voordat de overvaller binnen kwam waren er nog klanten in de zaak. Ook direct na de overval kwamen er klanten. Mogelijk dat zij iets hebben gezien. De Centrale Recherche van de politie verzoekt deze en andere getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Aanranding blijkt verzinsel

Purmerend, maandag 26 maart 2007.

Een rechercheur van de afdeling Zedenzaken heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar aanleiding van een melding van een aanranding van een 13-jarig meisje uit Purmerend. Het misdrijf zou hebben plaatsgevonden in het Leeghwaterpark op donderdag 22 maart. De zedenrechercheur heeft diverse mensen, waaronder het vermeende slachtoffer, gehoord. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de aanranding niet heeft plaatsgevonden. De Purmerendse zou de aanranding hebben verzonnen omdat zij stiekem bij een vriendje was geweest en daardoor te laat thuis kwam. Tegen het meisje worden verder, mede gelet op haar leeftijd, geen stappen ondernomen.

Acht drankrijders

Zaandam, 25 maart, 05:30-11:00 uur

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Ringdijk acht bestuurders van de weg gehaald die met drank op achter het stuur zaten. Twee drankrijders waren bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Het meest gedronken had een 39-jarige man uit Haarlem. Hij had een alcoholpromillage van 1,5. Van drie mensen, onder wie twee beginnende bestuurders, werd het rijbewijs ingevorderd. De controle was gericht op bezoekers van de Lexion in Westzaan. In totaal werden 750 bestuurders gecontroleerd. Tijdens de controle werden ook nog drie boetes uitgedeeld voor het rijden tijdens een rijverbod, onverzekerd rijden en het rijden met een auto met een beschadigde (uitgedroogde) band.

40 km per uur te snel

Wormerveer/Assendelft, 09:30-12:15 uur

Op de Nauernaseweg in Assendelft werden zaterdagochtend vier hardrijders aan de kant gezet. Twee bestuurders overschreden de snelheidslimiet met 40 km per uur (120 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur). Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Wormerveer reden zaterdagochtend achttien bestuurders sneller dan de toegestane 70 km per uur. Van bijna 800 voertuigen werd, met behulp van een radarauto, de snelheid gemeten.

Winkeldiefstal

Zaandam, zaterdag 24 maart 2007.

Twee broers van 20 en 23 jaar oud uit Purmerend zijn door de politie ingesloten nadat zij bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg door bewakingspersoneel werden aangehouden wegens winkeldiefstal. De mannen hadden een flinke hoeveelheid gereedschap in hun zakken gestoken en meegenomen zonder af te rekenen. Beide verdachten worden aangemerkt als veelpleger. Zij worden na in verzekeringstelling op maandag voorgeleid bij de rechter commissaris. Voor veelplegers kan een relatief klein misdrijf een aanzienlijke straf opleveren.

Twee Amsterdammers van 41 en 21 jaar oud waren aan de rommel met prijsstickers waardoor nadeel voor de bouwmarkt zou ontstaan. Zij werden na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de mannen hebben een winkelverbod voor de bouwmarkt gekregen.

Een 54-jarige man uit Amsterdam werd door de bewakers aangehouden omdat hij de kassa probeerde te passeren zonder circa 60 euro aan gereedschap af te rekenen. De man was niet eerder wegens winkeldiefstal met de politie in aanraking geweest. Hij werd na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Woninginbraken

Purmerend, zaterdag 24 maart 2007.

In een woning aan de Orchideeënstraat werd op zaterdagavond tussen zeven en tien ingebroken. Aan diverse deuren en ramen was schade ontstaan door de inbraak en in de woning was van alles overhoop gehaald en werden vele vernielingen gepleegd. De bewoners vermissen onder meer geld, audio- en videoapparatuur, telefoons en sieraden.

In Den Ilp werd zaterdagavond een woning opengemaakt door het cilinderslot van de achterdeur door te breken. Een televisietoestel werd meegenomen en diverse kasten en laden doorzocht.

Boetes

Zaandam, maandag 26 maart 2007, 01:40 uur.

Een 38-jarige Zaandammer werd door de politie aangehouden omdat er diverse niet betaalde boetes voor hem open stonden. De man gedroeg zich verdacht en toen de agenten naar zijn naam vroegen gaf hij een valse naam op en kon hij zich niet legitimeren. Bij controle bleek dat de Zaandammer nog ruim 500 euro aan achterstallige bekeuringen moest betalen. Omdat hij niet betaalde werd de man ingesloten. Voor hem werden bekeuringen uitgeschreven voor het opgeven van een valse naam en het niet legitimeren.

Man overleden

Landsmeer, maandag 26 maart 2007, 09:52 uur.

Een 64-jarige Amsterdammer is maandagmorgen ondanks reanimatiepogingen van omstanders, politie en ambulancemedewerkers overleden. De man fietste op de Sportlaan en is, zo bleek uit bevindingen van de schouwarts, door hartfalen onwel geworden.