Politie Midden- en West Brabant

Nieuwsberichten politiedistrict Breda

BREDA, 26 maart 2007

Jongen rijdt fietsster in Rijsbergen aan

RIJSBERGEN: De politie heeft zondagmiddag kort na 16.30 uur een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Hij reed met zijn scooter op het fietspad van de Bredaseweg van achteren een 62-jarige Bredase fietsster aan. Beide kwamen ten val, de vrouw klaagde over pijn in haar heup. De Rotterdammer bleek niet over een bromfietscertificaat te beschikken en ook was de scooter, die bovendien was opgevoerd, niet verzekerd. Na verhoor is de jongen heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredanaar aangehouden na verduistering rookwaren

BREDA: Een 23-jarige Bredanaar is zondagavond kort voor 22.30 uur aangehouden op verdenking van verduistering. De man werkt bij een groothandel op het IABC en werd door een beveiliger betrapt toen hij enkele tientallen sloffen sigaretten en shag wilde meenemen. De beveiliger kon de Bredanaar aanhouden en overdragen aan de politie. De man is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Man verdacht van woninginbraak

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 09.30 uur een 38-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Een agent zag in zijn privé tijd twee verdachte figuren lopen in de wijk Gageldonk. Het lukte de agent om een van de twee verdachten aan te houden. Agenten namen de 38-jarige man over. In een tas op zijn fiets werd een beitel en een accuboormachine aangetroffen. Tevens bleek de man nog enkele openstaande vonnissen te hebben. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie controleert het verkeer

ZUNDERT: De politie heeft maandagochtend van 09:30 uur tot 12:30 uur een snelheidscontrole gehouden in de Kapellekesstraat. De maximumsnelheid op dat traject is 50 km/u. 445 automobilisten passeerden de controlepost. 68 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro