Gemeente Papendrecht

15 maart 2007

Persuitnodiging startsein buitenruimte winkelcentrum Maandag 26 maart geven wethouders Van Leeuwen en Vogel om 14.30 uur het startsein voor de aanleg van de openbare buitenruimte in het centrum van Papendrecht. Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom deze handeling bij het nieuwe Coördinatiepunt Centrum aan de Markt 143 bij te wonen.
In de voormalige winkel van Mitra, op de hoek van Markt en Veerweg, is vanaf 2 april het Coördinatiepunt Centrum gevestigd. De toezichthouder van de gemeente, uitvoerder KWS en de afbouwcoördinator van de nieuwe winkels hebben hier hun kantoor. Omwonenden en ondernemers kunnen in het Coördinatiepunt elke dag van 9.00 tot 10.00 uur terecht met vragen.
Maandag 2 april wordt gestart met aanleg van de nieuwe bestrating in het centrum. Vanaf die dag is de Veerweg definitief afgesloten voor doorgaand verkeer. Het eerste deel waaraan gewerkt wordt - in de maanden april en mei - is de Veerweg vanaf de ABN-AMRO bank tot aan de kruising van het Westeind.
De werkzaamheden voor de totale openbare ruimte rondom het winkelcentrum vinden plaats in de periode van april tot en met september. De werkzaamheden worden achtereenvolgens op verschillende locaties uitgevoerd, waarbij het gaat om aanleg van kabels en leidingen, verwijderen van asfalt, klinkers en tegels, verwijderen van funderingslagen, aanleg van het hoofdriool en de nieuwe verharding en natuurlijk het plaatsen van banken, fietsenrekken, afvalbakken, openbare verlichting, bomen en plantvakken.

Boomfeestdag woensdag 21 maart
Woensdag 21 maart neemt ook de gemeente Papendrecht weer deel aan de inmiddels 50-ste Nationale Boomfeestdag, dit jaar is het thema `bomen & muziek. Bij toerbeurt doen de Papendrechtse basisscholen mee met de Boomfeestdag, dit jaar zijn scholieren van de groepen 8 van de Knotwilg (lokaties Moerbeihof en Leilinde) aan de beurt. De activiteiten vinden vanaf 11.00 uur plaats aan de Industrieweg. Jaarlijks doen zo'n 400 gemeenten - ofwel 75% - mee aan de Boomfeestdag met in totaal ongeveer 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met dhr. Schaeffer van de gemeente Papendrecht via het algemene nummer, 078-6418911.

Kikkersteeg verhuist
De oprit tussen Westeind en Schooldwarsstraat verandert van naam. Nu heet de oprit Kikkersteeg, dat wordt Schooldwarsstraat. Burgemeester en wethouders van Papendrecht besloten tot deze wijziging omdat voor vijf nog te bouwen appartementen het adres Schooldwarssrtaat logischer is dan Kikkersteeg.
Een informele, nauwe verbinding tussen Westeind en Schooldwarsstraat wordt zo'n zestig meter westelijk van de huidige Kikkersteeg aangelegd. Hoewel deze ligging historisch gezien niet correspondeert met de oorspronkelijke locatie, kiezen burgemeester en wethouders er voor de naam Kikkersteeg toe te wijzen aan deze toekomstige verbinding.

Landelijke Opschoondag ook in Papendrecht
Papendrecht doet zaterdag 24 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. De bewonerscommissie Breitnerstraat, Israëlsstraat en Marisstraat heeft bewoners enthousiast gemaakt om die dag de handen te laten wapperen. Ondersteund door gemeente en woningstichting Westwaard Wonen geven zij die dag het goede voorbeeld door hun eigen woonomgeving en die van anderen te ontdoen van zwerfafval en ander vuil. Het `Opschonen' start om 10.00 uur in de Jozef Israëlsstraat.

Het programma voor de Opschoondag in Papendrecht ziet er als volgt uit:
10.00 uur verzamelen deelnemers opschoonactie (in de Jozef Israëlsstraat)
10.10 uur welkomstwoord door wethouder André van Leeuwen 10.15 uur startsein opschoonactie
12.00 uur afsluiting opschoonactie (in de Jozef Israëlsstraat)

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon en het ministerie van VROM. Gemeenten en andere organisaties die actief zijn in de strijd tegen zwerfafval, hebben zich aangesloten en hun eigen opschoonactie op deze dag gepland.
De Landelijke Opschoondag in Papendrecht is een voorbode van de jaarlijkse schoonmaakactie van gemeente en inwoners, die dit jaar plaatsvindt in de week van 16 tot en met 20 april 2007. Meer informatie daarover volgt later.
Veel gemeenten en organisaties houden in het voorjaar al langer opschoon- of schoonmaakacties, Stichting Nederland Schoon sluit daarbij aan. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is al groot, wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik alleen maar groter. Door op 24 maart in het hele land de schouders te zetten onder realisering van een schone leefomgeving, ontstaat een breed gedragen positiever gevoel over de openbare ruimte.


____________