Gemeente Apeldoorn

Voorjaarsnota 2007, omgedraaide begrotingscyclus

Dit is een persbericht van de gemeenteraad

De gemeenteraad van Apeldoorn en het college van burgemeester en wethouders hebben afgesproken dat er dit jaar een andere Voorjaarsnota verschijnt dan gebruikelijk. De gemeenteraad heeft daartoe het initiatief genomen omdat er bij de begrotingsbehandeling van de Meerjaren Programma Begroting voor de raad in de praktijk nog maar beperkte sturingsmogelijkheden zijn. Zo vlak voor het begin van het nieuwe begrotingsjaar is het moeilijk om nog grote beleidsveranderingen te bewerkstelligen. Een oplossing is om het accent meer op de behandeling van de Voorjaarsnota in april/mei te leggen. Hiermee wordt de begrotingscyclus omgedraaid. De raad kan hierdoor meer en beter invloed op de uiteindelijke begrotingsopstelling hebben.

In een vroeg stadium richting geven

Het presidium heeft het college daarom verzocht met een aanpak te komen waarbij de voorjaarsnota van 2007 wordt ingericht naar de begrotingsprogrammas en waarbij ook inzicht wordt gegeven in de financiële implicaties van ontwikkelingen en ambities. 26 maart is het concept van de Voorjaarsnota beschikbaar en zal de raad een traject van bespreking en debat ingaan. Dit moet leiden tot vaststelling van de voorjaarsnota op 7 juni 2007. Daarmee wordt door de raad aan het college in een vroeg stadium richting gegeven aan het opstellen van de MPB 2008- 2011.

Begeleidingsgroep voorjaarsnota

Het presidium heeft een begeleidingsgroep aangewezen om het traject van de Voorjaarsnota te begeleiden. Dit zijn de heren W. Ludwig, H. Schutte en A. Tonca.

Raadplegen Voorjaarsnota

De Voorjaarsnota 2007 is vanaf dinsdag 27 maart te raadplegen op de website van de gemeente Apeldoorn www.apeldoorn.nl. Ook is de voorjaarsnota vanaf dan in te zien

in het Stadswarenhuis, Marktplein 1, waar deze ook voor drie euro kan worden aangeschaft. Inwoners van de dorpen kunnen de stukken bovendien inzien in Stadhuis op Wielen.

Meningen uit stad en dorp
Burgers, wijkraden, maatschappelijke instellingen en bedrijven worden uitgenodigd vooral nu kenbaar te maken wat hun opvattingen en verwachtingen zijn. Zo kunnen zij mede invulling geven aan het totstandkomen van de uiteindelijke begroting voor het komende jaar. Voor het laatst bijgewerkt op: 26-3-2007 17:06