Gemeente Woerden

Weylandt wint Ronde van het Groene Hart

Wouter Weylandt heeft de eerste editie van de Ronde van het Groene Hart gewonnen. De Belgische wielrenner van Quick-step won gisteren de sprint van een groep van twaalf. De australier Graeme Brown (Rabobank) werd tweede, voor de Belg Greg van Avermaet.

De wedstrijd had vanaf de start in Leiden direct een spannend verloop. Ondanks de stevige oostenwind kende de wedstrijd een hoge gemiddelde snelheid van net iets meer dan 46 kilometer per uur.

De Ronde blonk uit in een dempelvrij-parcours van 203 kilometer. 'Een hele mooie, veilige wedstrijd' oordeelde veteraan in het peloton Maarten den Bakker. Door de wind werd het een ouderwetse Nederlandse waaierkoers, een mooi gezicht voor het publiek.

De ronde is in het leven geroepen om het bedreigde natuurgebied bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. En dat is zeker gelukt. De wedstrijd werd live uitgezonden op SBS 6. Kijkers konden genieten van mooie beelden van topwielrenners zoevend door een groen en zonnig weidelandschap.

Mede door het mooie weer hadden zich veel mensen verzameld bij de finish in Woerden. Daar waren ze getuige van een hectische finale. Joost Posthuma probeerde als eerste om weg te komen. Dit mislukte. Vervolgens kon Brown het niet afmaken in de sprint en maakte Weylandt dankbaar gebruik van de situatie.

Al met al een geslaagde wedstrijd, mede dankzij de zeer goede organisatie. De Ronde van het Groene Hart heeft zich succesvol op de kaart gezet. Dat belooft wat voor volgend jaar!

Zie ook:

- uitslagen