Politie zet onderzoek naar dodelijke schietpartij voort

Eindhoven, 26-03-2007 o In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in een woning aan de Muschbergweg heeft de politie zondagavond drie van de vier aangehouden mannen weer heengezonden (zie ook extra persbericht van zondag 25 maart 2007). Het gaat om de Eindhovenaren van 22, 30 en 35 jaar oud. Uit onderzoek is gebleken dat zij niet langer verdacht zijn van directe betrokkenheid bij de schietpartij. De 47-jarige man die was aangehouden, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij wordt wel verdacht van betrokkenheid bij de zaak. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in s-Hertogenbosch.

Uit het onderzoek is gebleken dat het slachtoffer en de 47-jarige man elkaar kenden. In de woning is een vuurwapen gevonden. Er wordt nog onderzocht of dat ook het wapen is waarmee is geschoten. Ook is in onderzoek hoe vaak er is geschoten. Wat er precies in de woning is gebeurd, wordt nog door de politie onderzocht. Er werken momenteel 15 politiemensen aan de zaak. Meer aanhoudingen worden op dit moment niet verwacht.

Sectie

Maandag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot. De resultaten daarvan worden meegenomen in het onderzoek. Het technisch onderzoek in de woning is afgerond. Na het tactisch onderzoek in de woning zal het huis worden vrijgegeven. Vermoedelijk zal dat maandagmiddag zijn. Meer bijzonderheden worden niet bekendgemaakt.