Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 26 maart

BERGEN OP ZOOM, 26 maart 2007

Man aangehouden na bedreiging met mes

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagmiddag een 28-jarige man uit Roosendaal aan in de Hofstraat. De man wordt ervan verdacht in de afgelopen weken een 37-jarige Roosendaler meerdere malen te hebben bedreigd. Afgelopen zondag had hij bij de bedreiging een mes gebruikt om zijn woorden kracht bij te zetten. Aanleiding voor de bedreigingen is niet duidelijk. De 37-jarige man deed aangifte bij de politie. Deze hield de man aan en stelde hem in verzekering.

59 bekeuringen bij snelheidscontrole

KRUISLAND: Tussen 13.00 uur en 16.30 uur is zondag op de Roosendaalseweg een snelheidscontrole gehouden. Reden voor de controle waren klachten over hardrijders. Met name motoren zouden de laatste tijd zorgen voor overlast door het overschrijden van de maximum snelheid. Tijdens de controle zijn 504 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 59 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid bedraagt 92 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt. Tijdens de controle kwam veel motorrijders voorbij. Slechts een enkeling was in overtreding.

Jongen beroofd van MP3-speler

BERGEN OP ZOOM: Op zondagavond reed een 14-jarige jongen op de fiets over het fietspad aan de Noordzijde Zoom. Hij zag vier jongens op een bankje naast het fietspad zitten. De vier kwamen op hem af en hielden hem tegen door het slachtofferde weg te versperren. Hierna namen ze hem zijn mp3-speler af en renden weg richting de Halsterseweg. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer. Er is een onderzoek ingesteld naar de beroving.

Vijf jongeren aangehouden na gooien van stenen

OUDENBOSCH: De politie kreeg op zondagmiddag melding van de spoorwegpolitie dat er vanaf een oude fabriek jongeren stenen gooiden naar treinen. De politie trof in het oude gebouw aan de Lollestraat vijf jongeren aan. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om jongeren uit Oudenbosch en Bergen op Zoom in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. De jongeren zijn allen na verhoor in vrijheid gesteld met een HALT-verwijzing.

17-jarige automobilist aangehouden in bezit van 10 kilo hasj

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagavond om 21.45 uur een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan op de Rooseveltlaan. De jongen werd hier gecontroleerd door het team Courage van de politie. Hij bleek, mede door zijn leeftijd, niet in bezit van een rijbewijs. Bij controle van de auto vond de politie 10 kilo hasj in de achterbak. De 17-jarige is aangehouden en de auto en de drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte enkele uren later in vrijheid gesteld. Wat er met hem zal gebeuren wordt later in overleg met justitie besloten. De rechtmatige eigenaar van de auto kon deze later op het politiebureau ophalen.

Auteur: Inge Rijgersberg