Qurius N.V

Qurius wil marktpositie in de UK versterken door Cedilla-acquisitie

26 maart 2007 - Qurius voert overnamebesprekingen met Cedilla Systems, een van de leidende partners van Microsoft Business Solutions in het Verenigd Koninkrijk. Cedilla heeft ongeveer 30 medewerkers en is gevestigd in de omgeving van Manchester. De winstgevende jaaromzet over 2006 was 4 miljoen euro. Cedilla bezit exclusieve distributierechten voor het Verenigd Koninkrijk voor dezelfde Waste Management & Recycling oplossing die door Qurius reeds in een aantal landen wordt gevoerd. "Door de krachtenbundeling met Qurius wordt het mogelijk een bredere portfolio van Microsoft-oplossingen en diensten te leveren aan onze klanten", aldus Mike Dickson, Managing Director van Cedilla. "In aanvulling daarop zijn we nu ook in staat grotere en internationale klanten beter te ondersteunen in de branches waar we ons op richten."

Eén krachtige landenorganisatie
Door autonome groei en acquisities wil Qurius zijn Europees marktleiderschap op het gebied van Microsoft-oplossingen en -diensten uitbreiden. "Cedilla en Qurius zijn actief in dezelfde verticals; met de overname van Cedilla breiden we onze geografische dekking in deze verticals uit. Er is al in verschillende projecten samengewerkt, en we zijn er van overtuigd dat Cedilla en haar medewerkers goed binnen onze organisatie zullen passen. De vertical Waste Management en Recycling is een corporate vertical van Qurius welke we in alle landen waarin we gevestigd zijn willen voeren", zegt Qurius-directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale business buiten de Benelux. Beide partijen willen de transactie in juni afronden. De transactieprijs zal bestaan uit een vast en een variabel deel gebaseerd op de resultaten in 2007, en zal in de door Qurius gehanteerde standaard prijsrange van 0,5 tot 0,7 maal de omzet liggen.

Cedilla Systems Ltd
Cedilla is een van de leidende Microsoft Gold Certified Partners in het Verenigd Koninkrijk voor Business Solutions en ISV. De gecertificeerde professionals richten zich op het leveren van branchespecifieke oplossingen, opleiding en support voor Microsoft Dynamics NAV. Het heeft de navolgende branche specifieke oplossingen: Waste Management & Recycling, Metaal en professionele dienstverlening. Cedilla is opgericht in 1991. Meer informatie is beschikbaar via www.cedilla.co.uk.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuren. Fundament voor deze oplossingen vormt de pakket- en platformsoftware van Microsoft. Qurius telt ruim 725 medewerkers; het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 1.700 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner.