Liquidnet ontvangt autorisatie voor Effectenmakelaar ........

26.03.2007 / 17:52 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Liquidnet

Liquidnet

Liquidnet ontvangt autorisatie voor Effectenmakelaar Registratie in Japan

TOKIO, March 26 /PRNewswire/ --


- Financial Supervisory Agency registratie markeert een belangrijke stap in de markt

Liquidnet, het nummer 1 electronische handelsplatform voor block trading, maakte vandaag bekend dat het zijn registratie certificaat als effectenmakelaar van het Financial Supervisory Agency van Japan heeft ontvangen.

Deze belangrijke goedkeuring brengt Liquidnet dichter bij een volledige toetreding tot de Japanse markt, die het Japanse buy-side ondernemingen mogelijk zal maken zich aan te sluiten bij Liquidnet's mondiale "Membership" van bijna 400 firma's, dat een nieuw mondiaal handelsplatform vormt voor Japanse equity trading.

"Liquidnet's entree in Japan betekent dat ik als een mondiale effectenhandelaar toegang heb tot beschikbare activa in één van de belangrijkste markten ter wereld, via een zichzelf bewezen hebbende large-block trading plaats", aldus Steven Wood, Executive Director en Global Head van Trading Investments bij Schroders Investment Management Limited.
"Mijn firma kijkt uit naar de dag dat het Liquidnet systeem in Japan tot leven komt."

Momenteel ondersteunt Liquidnet mondiaal de handel op 20 equity markten en zijn aangesloten firma's hebben meer dan 13 biljoen equity activa onder beheer. De firma is van plan om de Japanse handelsmogelijkheden voor zijn "Leden" van buiten het land deze zomer te starten en de handel door in Japan gevestigde firma's aan het eind van dit jaar.

"Wij zijn buitengewoon verheugd en vereerd dat we door de FSA als gekwalificeerde beursmakelaar zijn erkend", zegt Seth Martin, hoofd van de directie van Liquidnet. Om aan Japanse handelshuizen de mogelijkheid te kunnen bieden om large-block equity orders veilig en anoniem te kunnen verhandelen, is van doorslaggevend belang voor onze groei als een mondiaal, institutioneel handelsplatform."

Over Liquidnet

Liquidnet is het nummer 1 elektronische handelsplatform voor block trading. Liquidnet, opgericht in de Verenigde Staten in 2001, werd opgezet om inefficiënties die de institutionele handelsindustrie tegenwoordig beïnvloeden, op te lossen. Door een elektronisch handelsplatform aan zijn
"Member" firma's aan te bieden stelt Liquidnet financiële beheerders in staat direct en anoniem grote aandelenblokken te verhandelen tegen een aanzienlijk betere prijs en met weinig tot geen invloed van de markt. Het Liquidnet systeem is ontworpen om beschikbare activa naar de handelaar te brengen. Hiermee wordt het huidige model, waarbij naar beschikbare activa moet worden gezocht, omgekeerd. Liquidnet opende zijn Europese vestiging in 2002 en zijn Canadese vestiging in 2005.

Liquidnet Inc. is een geregistreerde Amerikaanse effectenmakelaar/handelaar met het hoofdkantoor in New York City en is lid van NASD/SIPC. Het hoofdkantoor van Liquidnet is gevestigd in Londen en moet voldoen aan de regelgeving van de Britse Financial Service Authority. Liquidnet Europe Limited is lid van de Londense beurs. Liquidnet's hoofdkantoor in Japan is gevestigd in Tokio en moet voldoen aan de regelgeving van het Financial Supervisory Agency van Japan. Het hoofdkantoor van Liquidnet Asia Limited is gevestigd in Hongkong en heeft de geëigende licenties en autorisatie aangevraagd bij de Hongkong Securities and Future Commission. Liquidnet Asia Limited heeft nog geen licenties, gereguleerd of anderszins geautoriseerd door de Monetary Authority van Singapore en opereert dientengevolge nog niet op de Singaporese markt. Meer bedrijfs- en productinformatie is online beschikbaar op kunt u terecht op website www.liquidnet.com.

Website: www.liquidnet.com

Contact:

Nicole Olson van Liquidnet Corporate Communications; +1-646-674-2149; nolson@liquidnet.com