Gemeente Wijk bij Duurstede

Samen voor een schoner(e) Wijk op vrijdag 30 maart 2007!

Eén week na de Week van Nederland Schoon gaan de burgemeester, het team van de buitendienst, basisschoolleerlingen en vrijwilligers verder met de strijd tegen het zwerfafval. Komende vrijdag, 30 maart, pakt burgemeester Guus Swillens de bezem. Er worden die dag allerlei onderhoudswerkzaamheden verricht, zoals de straat vegen, graffiti verwijderen, loszittende stoeptegels vastleggen en schoonmaken. 's Ochtends is de "stenenwijk" aan de beurt, en na de middagpauze gaat de actie verder in de "rivierenwijk".

Waarom deze actie?
De burgemeester wil met deze actie een voorbeeld stellen voor iedereen. Door zelf aan de slag te gaan, op te ruimen en schoon te maken wil hij de inwoners van de gemeente aansporen om dat ook te gaan doen. Natuurlijk is er ook ruimte om onder het genot van een bakje koffie een informeel praatje te houden. Hiervoor zijn de koffiepauzes geschikte momenten. U kunt gewoon binnenstappen in de schaftkeet en een praatje maken met de burgemeester of de medewerkers van de buitendienst. De schaftkeet staat op het pleintje voor basisschool 't Baken.

Doe mee!
"Wie wil helpen is welkom, heel welkom, hoe meer mensen hoe beter", aldus Guus Swillens. U bent van harte welkom om op deze vrijdag 30 maart een handje mee te helpen op de genoemde locaties.