AutoRai

Mercedes-Benz virtueel aanwezig in Second Life

(3/26/2007)
Mercedes-Benz is sinds kort aanwezig in âSecond Lifeâ, de uitermate populaire virtuele wereld op internet. Op het Mercedes-Benz eiland in het chique zuidwestgedeelte (coördinaten 128.128.11) kunnen de bewoners van âSecond Lifeâ een bezoek brengen aan de virtuele Mercedes-Benz showroom. Er kan zelfs al virtueel worden proefgereden met de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse op de speciale testbaan die deel uitmaakt van het Mercedes-Benz eiland.

De Mercedes-Benz showroom in âSecond Lifeâ is een zeer gedetailleerde, driedimensionale weergave van een echte showroom, met een ruimte voor presentaties van nieuwe autoâs, een evenementenpodium en grote beeldschermen, waarop bezoekers productfilms en televisiecommercials kunnen bekijken. Bovendien kunnen bezoekers van de virtuele showroom gratis de 16^e editie van de populaire Mercedes-Benz muziekcompilatie âMixed Tapeâ downloaden. Tevens is er voor iedere bezoeker een gratis virtuele Formule 1-race-overall en een virtuele helm.

In de showroom hebben al diverse virtuele evenementen plaatsgevonden, zoals het openingsconcert met bands uit de âMixed Tapeâ-compilatie op 20 februari, waarbij talloze bezoekers aanwezig waren. Ook de presentatie van de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse op 16 maart, dus nog voor de âechteâ marktintroductie van dit model, was een groot succes.

Via de bijbehorende website www.mercedes-benz.com/secondlife kunnen internetsurfers snel âSecond Lifeâ opstarten. Deze website kan worden bezocht zonder dat gebruikers zich voor âSecond Lifeâ behoeven te registreren. De site biedt achtergrondinformatie over de online-presentatie van Mercedes-Benz en de mogelijkheid om fotoâs en filmpjes te downloaden.

Voor een betere oriëntatie biedt Mercedes-Benz de âSecond Lifeâ-bezoekers een gids van het Mercedes-Benz eiland. Voor optimale ondersteuning is op drukbezochte tijden een virtuele persoon, een zogehetenâ avatarâ, aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.