AutoRai

De prijs voor exclusief rijden volgens smart: 15.650 euro

(3/26/2007)
Het mag dan zo zijn dat exclusief rijden zijn prijs heeft: smart bewijst dat die prijs ook scherp kan zijn. De bijzonder exclusieve nieuwe smart fortwo limited one, waarvan er slechts 200 naar Nederland komen, is namelijk leverbaar vanaf 15.650 euro (inclusief BTW en BPM). Het exclusief uitgeruste model viert zijn Nederlandse debuut samen met de overige modellen van de nieuwe fortwo-reeks op de AutoRAI in Amsterdam. Gelijk daarna begint de levering.

De limited one dankt zijn exclusiviteit niet alleen aan de beperkte oplage (200 stuks voor Nederland, 1.500 stuks wereldwijd), maar ook aan het uitrustings-niveau dat eerder op zijn plaats lijkt in exclusieve limousines. Om te beginnen wordt het uitsluitend als coupé leverbare model afgeleverd in de speciale lakkleur pyrietgrijs metallic, een transparant panoramadak en zesspaaks lichtmetalen velgen (15 inch).

Ook het interieur van de fortwo limited one is uitermate exclusief. Niet alleen de zittingen van de stoelen, maar ook de pookknop en het fraaie driespaaks sportstuur zijn bekleed met geborsteld nappaleer in de smaakvolle tint cognacbruin. Een volautomatische airconditioning met stof- en pollenfilter, stoelverwarming, hi-fi radio/cd-speler, een toerenteller en een uurwerk horen tot het standaard pakket.

De limited one beschikt standaard over de pittige driecilinder benzinemotor met 52 kW/71 pk, gekoppeld aan een nieuwe vijfversnellingsbak met automatisch âsofttouchâ schakelprogramma. De topsnelheid: 145 km/h. De limited one is â voor zo lang als het duurt â het topmodel van de nieuwe fortwo-reeks, waarvan de prijzen beginnen bij ⬠8.995 (coupé base 45 kW/61 pk benzine).