Gemeente Hengelo

Verjaardagsfeest Europa goed bezocht!

Zon 800 mensen brachten 24 maart een bezoekje aan het gemeentehuis om te vieren dat Europa 50 jaar bestaat. Vijftig jaar geleden is met het Verdrag van Rome de basis gelegd voor het Europa van vandaag.

Optredens

Tijdens de opening door burgemeester Frank A.M Kerckhaert om 11.00 uur werd kort stilgestaan bij de betekenis van het verdrag. Daarna waren er verschillende optredens, waaronder een cabaretshow van Jeffrey Spalburg. Deze geboren Hengeloer staat op het punt om door te breken bij het grote publiek en had speciaal voor deze dag een Europese Show geschreven.
Daarnaast konden de bezoekers genieten van: een ballonnenclown, jongleurs, het Europese volkslied gespeeld door het Harpensemble Arcadia, een europees gebakje en debatten over Europa.

Een kritische noot werd niet geschuwd in de cabaretshow van Jeffrey Spalburg

Kinderen schilderden visie op verdrag van Rome

De leerlingen van de Europaschool en de Käthe-Kollwitz Realschule uit Emsdetten schilderden een meerluik. Op dit meerluik schilderden zij hun visie op het Verdrag van Rome. Wethouder Janneke Oude Alink en tweede burgemeester Lothar Slon uit Emsdetten namen het meerluik in ontvangst.