BASF

Elastogran, onderdeel van de BASF-groep, heeft de intentie het Nederlandse Polyurethane systeemhuis, Polymer Chemical Company B.V. (PCC) in Boxtel over te nemen.
Op 15 februari 2007 werd er een overeenkomst voor de geplande aankoop door beide partijen ondertekend. De overname is, na goedkeuring van de Nederlandse Mededingsautoriteit, een feit. De partijen zijn gezamenlijk overeengekomen geen uitspraken te doen over de aankoopprijs.

Door de overname van dit succesvolle systeemhuis, versterken we onze positie in de voor ons aantrekkelijke markt in de Benelux maar ook als marktleider voor polyurethaan systemen in Europa, aldus Dr. Uwe Hartwig namens het management team van Elastogran. De werkwijze van PCC sluit perfect aan op ons Europese netwerk van de momenteel elf aangesloten polyurethaan systeemhuizen, die allemaal in de omgeving van hun klanten opereren. Als gevolg van deze aankoop zullen we de bestaande klantrelaties verder intensiveren en zullen we de ontwikkeling van klantgerichte polyurethaan systemen en PUR-technologieën voortzetten.

Gedurende dertig jaar heeft PCC als onafhankelijk systeemhuis gewerkt aan het creatief ontwikkelen van systemen voor toepassingen van uiteenlopende aard. PCC heeft ongeveer 30 medewerkers in dienst en heeft zo´n 10.000 vierkante meter aan productielocatie in Boxtel (NB).

Na de geplande aquisitie zal PCC als dochteronderneming worden geïntegreerd in de Elastogran-groep en zal opereren onder de naam ´Elastogran BeNeLux B.V.

BASF
BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie - The Chemical Company. Haar portfolio strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie en Gas.
Als een betrouwbare partner in nagenoeg alle branches helpen wij onze klanten met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten, succesvol te zijn. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten aan te boren. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid en draagt hiermee bij aan een betere toekomst. BASF heeft ruim 95.000 medewerkers en een omzet van meer dan 52,6 miljard euro in 2006. Aandelen van BASF worden verhandeld op de aandelenbeurzen in Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op internet: www.basf.com.

BASF Nederland B.V., 26 mrt 2007

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378