Gemeente Geertruidenberg


Sportieve School bij start introductielessen

Vanaf 26 maart kunnen leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente Geertruidenberg introductielessen volgen bij 17 plaatselijke sportverenigingen.

De gemeente Geertruidenberg en de basisscholen willen met het project De Sportieve School beweging en sport stimuleren onder de steeds zwaarder wordende jeugd.

Sportbeoefening

De doelstelling van de Sportieve School is om de jeugd op een plezierige, laagdrempelige manierkennis te laten maken met de verschillende sporten en om zo een eerste brug te slaan naar sportverenigingen, zodat de jeugd overgaat tot een daadwerkelijke, regelmatige en blijvende sportbeoefening tijdens een zo lang mogelijke periode van hun leven. De lessen worden gegeven door ervaren verenigingsmensen, zodat de jeugd kennis maakt met de vele facetten van hun sport.

Jeugd als winnaar

De NKS is met het project Sportieve School gestart in de jaren negentig. Dit met als doel om belangrijke waarden als gezondheid, sociaal contact, ontspanning en plezier weer via de gymlessen en sportverenigingen aan te bieden aan de jeugd. Sindsdien is dit een jeugdsportproject van de NKS waarmee sinds de start al honderden scholen en tienduizenden leerlingen zijn bereikt.