Ingezonden persbericht


National Convenience Event (NCE) niet tijdens Food Week 2007

Tijdens de komende editie van de Food Week, van 26 t/m 28 maart in Jaarbeurs Utrecht, vinden de beurzen VERS, ROKA en Slavakto plaats. De out-of-home beurs NCE zal, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet tijdens de Food Week plaatsvinden. NCE organisator VNU Exhibitions Europe is van mening dat het beursaanbod momenteel niet breed genoeg is om een kwalitatief goede beurs neer te zetten. De komende maanden is de organisatie in gesprek met de belangrijkste fabrikanten en distributeurs uit het out-of-home kanaal om samen te komen tot een nieuwe propositie voor het NCE. De Food Week deelnemers zijn inmiddels geïnformeerd over het besluit van de organisatie.

Onvoldoende draagvlak
Business Unit Manager Gerard Leeuwenburgh van VNU Exhibitions licht toe: "Wij zijn als organisatie van mening dat het beursaanbod kwalitatief gezien te laag is om een goede beurs neer te zetten. Daar waar toonaangevende partijen van het NCE uit de marktsegmenten tabak, zoetwaren en dranken in eerste instantie aangaven zeer enthousiast te zijn over het samengaan met de Food Week, bleken de doelstellingen van potentiële deelnemers aan het NCE uiteindelijk té divers om tot een goede aansluiting te kunnen komen. De komende maanden willen we graag intensief in gesprek met de belangrijkste marktpartijen uit het out-of-home segment. Er is in de markt absoluut behoefte aan een zelfstandig evenement voor het out-of-home segment, alleen zijn we op dit moment onvoldoende in staat gebleken deze behoefte te vertalen. Op basis van de input van de markt willen we met een nieuwe propositie komen die wél aansluit bij de behoeften."

Food Week 2007
Leeuwenburgh over Food Week 2007: "De overige beurzen die plaatsvinden tijdens de Food Week tellen inmiddels ongeveer 200 exposanten. Bezoekers van VERS, ROKA en Slavakto kunnen rekenen op een breed en innovatief aanbod van producten en diensten. Ook is er een uitgebreid activiteitenprogramma met demonstraties, verschillende wedstrijden en een internationaal congresprogramma. Uit onze bezoekersanimo-onderzoeken blijkt een onverminderd grote interesse voor een bezoek aan de Food Week. De voortvarende start van de bezoekerscampagne ondersteunt dit."

Praktisch
De Food Week vindt plaats van maandag 26 t/m woensdag 28 maart 2007. Openingstijden: maandag 26 maart en dinsdag 27 maart 11.00-21.00 uur, woensdag 11.00-18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.foodweek.nl
---

Noot voor de redactie,