Ingezonden persbericht


KennisCafé over Stamcelonderzoek

TUMULT, de Volkskrant en Universiteit Utrecht organiseren iedere derde maandag in de maand het KennisCafé: een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap!

MAANDAG 26 maart

OVER DE TOEKOMST VAN STAMCELONDERZOEK

Martijn van Calmthout, chef Kennis, de Volkskrant, interviewt Christine Mummery, professor Ontwikkelingsbiologie aan het Hubrecht Laboratorium, Universiteit Utrecht. Zij zullen ingaan op de volgende vragen: Wat is stamcelonderzoek?Welk onderzoek wordt op dit moment in Nederland uitgevoerd en wat is de stand van het stamcelonderzoek op internationaal vlak? Wat zijn de toekomstmogelijkheden van het stamcelonderzoek en waar liggen de morele en ethische grenzen? Hoe beweeg je je als onderzoeker in dit omstreden onderzoeksveld? Met de vaste items: filmpje van VK.tv, de Promovendus van de Maand en de columns van Maarten van Rossem (UU) en Michael Persson (de Volkskrant) Alvast voor uw agenda van april: op maandag de 16e gaat het KennisCafé over de zin en onzin van voedingssupplementen.

Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. Let op de locatie: Nieuwe Dikke Dries, Oudkerkhof 36 Utrecht. Entree vrij. (Reserveren/info: 030-2332430/www.tumultdebat.nl)

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Kantoor: Wijde Doelen 11, Utrecht. Post: Postbus 411, 3500 AK Utrecht T. 030 2332430 F. 030 2232581 website: http//www.TUMULTdebat.nl