Ingezonden persbericht


Food World zoekt: innovatieve foodproducten

Innovatieve foodproducten met een internationaal tintje, dat is waar de beurs Food World naar op zoek is. Food World vindt plaats tijdens Food Week 2007, van 26 t/m 28 maart 2007 in Jaarbeurs Utrecht. Op Food World staan internationale gerechten centraal. Van de kant-en-klare Oosterse maaltijden tot authentiek Italiaanse pastaproducten, halal producten, exotische kruiden, sauzen en dranken. Vijftien innovatieve bedrijven kunnen een zogenaamde "Wild Card" krijgen voor deelname aan Food World. Vooral voor kleinere bedrijven dé kans om zich te presenteren aan het Nederlandse publiek. Om in aanmerking te komen voor een Wild Card moet een bedrijf met een innovatie op (internationaal) foodgebied komen, met kansen op de Europese markt. Dat kunnen buitenlandse exporteurs zijn, maar zeker ook Nederlandse bedrijven die authentieke producten importeren of produceren. De sluitingsdatum voor inschrijving is 1 november a.s. Half november worden de 15 deelnemers met een Wild Card bekendgemaakt door Phaff Export Marketing, medeorganisator van Food World.

Innovatieve Nederlanders gezocht
Victor Phaff van Phaff Export Marketing: "Voor de Wild Cards zijn we op zoek naar bedrijven die met iets innovatiefs op de foodmarkt komen. Producten die interessant zijn voor de Europese markt. Tijdens de vorige editie van Food World hadden we bijvoorbeeld een bedrijfje met cassave uit Honduras, een ander stond er met dressings volgens Maori receptuur. Ook konden bezoekers kennismaken met krokodillenvlees. Voor het vinden van dit soort bedrijven leggen we o.a. contact met buitenlandse ambassades en export organisaties. Ook Nederlandse bedrijven komen in aanmerking voor een Wild Card. Als ze maar met iets verrassends en nieuws komen. Nieuwe streekproducten bijvoorbeeld. Zo hadden we bij de vorige editie hele bijzondere "vergeten" worstsoorten uit Gelderland."

Food World in het kort
Steeds meer consumenten kiezen voor exotische producten; de Nederlandse keuken internationaliseert. VNU Exhibitions Europe sluit aan bij deze ontwikkeling en organiseert tijdens de Food Week in samenwerking met Phaff Export Marketing voor de tweede keer de 'exotische beurs' Food World. Hier ontmoet Nederland de wereld. Nieuwe geuren, kleuren en smaken komen voorbij tijdens het dagelijkse 'show cooking'. Zo maakt men letterlijk én figuurlijk kennis met World Food, dat is meegebracht uit de herkomstlanden van de allochtone bevolking. Of met producten die tijdens reizen in het buitenland zijn ontdekt. Food World presenteert producten die compleet nieuw zijn op de Nederlandse markt en is de enige beurs in Nederland die zich volledig op internationale gerechten richt.

Praktisch
Aanmelden voor de Wild Card kan tot 1 november 2006 via dg@phaff.com. Food World vindt plaats tijdens Food Week 2007, van maandag 26 t/m woensdag 28 maart 2007 in Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de Food Week vinden ook plaats: National Convenience Event (NCE), VERS (inclusief VERS/Brood & Banket en VERS/AGF), ROKA, en de Slavakto. Kijk voor meer informatie ook op www.foodweek.nl.


---

Noot voor de redactie,