Gemeente Weert

21 maart 2007

Maandagochtend 26 maart a.s.

LEEGSTAANDE PANDEN WILHELMINASTRAAT TEGEN DE VLAKTE

Burgemeester J. Niederer van Weert zal maandag 26 maart a.s. om 9.30 uur de sloop in gang zetten van de tengevolge van brand al jaren leegstaande panden Wilhelminastraat 49, 51 en 53. Hij doet dat samen met aannemer Teng Wijen uit Nederweert, die eigenaar is van de panden.

De leegstaande bouwval is al enkele jaren een doorn in het oog voor zowel de buurt (Fatima) als de gemeente. De laatste jaren hielden zich regelmatig drugs- en alcoholverslaafden op in de leegstaande huizen. Dat leidde tot allerlei maatregelen, waaronder onlangs het dichttimmeren van de panden.

Slopersbedrijf Frenken uit Weert heeft inmiddels de opdracht de sloopklus te klaren. De werkzaamheden starten a.s. maandag 26 maart. De burgemeester en de eigenaar zullen dan samen de sloopkraan bedienen, daarmee aangevend dat zij beiden belang hechten aan een zo snel mogelijk beëindigen van het voor de Wilhelminastraat zo ontsierende straatbeeld.

Burgemeester Niederer: 'Uit een oogpunt van welstand is deze sloop een goede zaak. Ik wil hiermee in de richting van de omwonenden het signaal afgeven dat aan de overlast door alcohol- en drugsverslaafden vanuit deze panden nu definitief een einde komt'.

Aannemer Teng Wijen: 'Deze sloop past in de planvorming voor een herontwikkeling van het Wilhelminaplein en omgeving'.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.067 JN


---- --