Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 066

datum: 22 maart 2007

Vrede van Utrecht biedt culturele activiteiten

Op maandag 26 maart 2007 ondertekenen gedeputeerde mevrouw J. Kamp van de provincie Utrecht, de heer H. Keizer van de Stichting Vrede van Utrecht en wethouder A. Kruyt van de gemeente Amersfoort de intentieovereenkomst Vrede van Utrecht.

In 2013 is het 300 jaar geleden dat de Vrede van Utrecht werd getekend, een mijlpaal voor de vrede en samenwerking in Europa. Dit is de aanleiding voor stad en provincie Utrecht om tot en met 2013 jaarlijks culturele activiteiten te produceren onder de naam Vrede van Utrecht op het gebied van theater, muziek, film, tentoonstellingen, lezingen en debatten. Deze activiteiten monden in 2013 uit in een grote culturele manifestatie.

Een activiteit die in juni wordt georganiseerd is de Xynix Opera: Styx. Styx is een spetterend operaspektakel in samenwerking met blazersensemble De Volharding. De voorstelling wordt op locatie gebracht in de Veerensmederij op de voormalige Wagenwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen in Amersfoort. Vrede van Utrecht werkt mee aan de totstandkoming van de voorstelling en verzorgt mede het educatieve programma.

In juni levert Vrede van Utrecht een bijdrage aan de programmering van Festival Etcetera met het programma Oorsmeer. Dit programma is gericht op de jeugd en bestaat uit bijzondere muziekprojecten op bijzondere locaties in Amersfoort.

Behalve aan een activiteitenprogramma in stad en provincie Utrecht wordt ook gewerkt aan verdere versterking van de Utrechtse infrastructuur op het gebied van kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Samen met culturele en maatschappelijke partners investeert Vrede van Utrecht in culturele instellingen in de provincie Utrecht.

Een voorbeeld is de financiële bijdrage die in 2007 vanuit Vrede van Utrecht is gegeven voor het inrichten van een bezoekerscentrum op het balkon van het Amersfoortse Armando Museum.

Door deze bijdrage aan de herinrichting van het balkon van het museum is een centrale plaats ontstaan waar bezoekers op verschillende manieren in contact kunnen komen met het werk en de persoon Armando.

Informatie: Otto van der Leest, communicatiemedewerker sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 46 40, e-mail: ojf.vanderleest@amersfoort.nl.

U bent van harte uitgenodigd bij de ondertekening aanwezig te zijn. De ondertekening vindt op maandag 26 maart 2007 om 10.45 uur plaats in het Armando Museum (Langegracht 36 te Amersfoort).

Het programma ziet er als volgt uit:

10.45 uur start bijeenkomst
10.50 uur welkom en speech door de wethouder A. Kruyt, gemeente Amersfoort 10.55 uur speech gedeputeerde mevouw J. Kamp, provincie Utrecht 11.00 uur ondertekening intentieovereenkomst
11.10 uur toelichting herinrichting balkon Armando Museum en rondleiding door de tentoonstelling circa 11.30 uur einde bijeenkomst

Meer informatie over het programma Vrede van Utrecht is te vinden op de website: http://www.vredevanutrecht.nl/


---- --