Gemeente Rotterdam

Nr. 13
23 maart 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 26 maart t/m 1 april 2007

Wethouder Bolsius bezoekt Sjanghai
Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) brengt van 24 - 30 maart een bezoek aan Sjanghai met een delegatie van de diensten Gemeentewerken, Sport en Recreatie en Gemeentebelastingen. Het bezoek vindt plaats op uitnodiging van het Sjanghai Tunnel Engineering & Rail Transit Design and Research Institute, waarmee Gemeentewerken sinds 1984 relaties onderhoudt. De wethouder zal een aantal bijeenkomsten bijwonen van onder andere de Sjanghai Water Autority en het Sjanghai Taxation Department. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Judith van Oijen - van den Heuvel, tel. 010 - 417 30 24 of 06 - 22 49 97 95)

Wethouder Baljeu aanwezig bij aankomst tunnelboormachine RandstadRail Eind maart wordt de tunnelboormachine Pandora verwacht in de Conradstraat. Hiermee is de eerste geboorde tunnelbuis gereed. De projectorganisatie van RandstadRail is bezig met de voorbereidingen voor een feestelijke ontvangst in de schacht in de Conradstraat, waarbij wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) aanwezig zal zijn. Het is technisch gezien lastig te voorspellen wanneer Pandora het daglicht ziet. Als de tunnelboormachine aan de laatste meters is begonnen, stuurt het projectbureau RandstadRail een persuitnodiging uit. (Voor meer informatie: Projectbureau RandstadRail, Ivana Srecec, tel. 06 - 51 94 73 98)

Burgemeester Opstelten opent Golden Tulip Rotterdam-Centre Burgemeester Ivo Opstelten opent op dinsdag 27 maart om 18.15 uur het Golden Tulip Rotterdam-Centre aan de Leuvehaven 80. De openingshandeling vindt plaats in de Panoramatoren, die een prachtig uitzicht over de Maas biedt. Het Golden Tulip Rotterdam-Centre is uitgebreid naar 263 kamers, waarvan 115 design kamers. (Voor meer informatie: Genaral manager, Golden Tulip Rotterdam-Centre, dhr. H. van Schaick, tel. 010 - 413 41 39)

Wethouder Karakus opent nieuw Informatiecentrum van het OBR Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) opent op dinsdag 27 maart om 18.15 uur het nieuwe Informatiecentrum aan de Wilhelminapier. Het Informatiecentrum is een gezamenlijk initiatief van het OBR en 11 projectontwikkelaars, w.o. OVG, ING Vesteda en Rabo. (Voor meer informatie: OBR, Karin Waasdorp, tel.010 - 489 69 85)

Burgemeester Opstelten neemt kinderboek 'Vluchtroute New York' in ontvangst Burgemeester Ivo Opstelten neemt op woensdag 28 maart om 13.30 uur het eerste exemplaar van het kinderboek 'Vluchtroute New York' in ontvangst. De auteur Martine Letterie schreef de historische jeugdroman met het Rotterdam van 1905 als decor. Burgemeester Opstelten gaat ook een spannende passage voorlezen aan vijftig schoolkinderen uit groep zeven van verschillende Rotterdamse basisscholen. Locatie: Hotel New York, Balszaal aan de Koninginnehoofd 1. (Voor meer informatie: Communicatie Gemeente Archief, Nicole Berkhout, tel. 010 - 243 46 75)

Wethouder Baljeu bij naturalisatieceremonie
Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) is op woensdag 28 maart om 20.00 uur aanwezig bij de naturalisatieceremonie in de hal van Publiekszaken in het stadhuis. Zij zal de aanwezigen toespreken en hen de naturalisatiebesluiten uitreiken. Met dit besluit krijgen 75 nieuwkomers officieel de Nederlandse nationaliteit. (Voor meer informatie: Dienst Publiekszaken, Mark van der Roer, tel. 010 - 417 37 93)

Wethouder Kaya bij rondleiding cursisten NT2 in Kunsthal Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) is op donderdag 29 maart om 9.30 uur aanwezig bij een rondleiding voor cursisten Nederlands als tweede taal van het Zadkine college in de Kunsthal. Hij zal de cursisten toespreken en met hen de tentoonstelling 'Land in zicht!' bezoeken. 'Land in zicht!' is een samenwerking van het Nationaal Archief en de Kunsthal Rotterdam. Op de tentoonstelling zijn o.a. stadsgezichten, plattegronden en zeekaarten te zien van exotische gebieden en steden. Tijdens de rondleiding kunnen de cursisten de Nederlandse taal oefenen. (Voor meer informatie: Kunsthal Rotterdam, Femke Hameetman, tel. 010 - 440 03 02)

Wethouder Geluk brengt bezoek aan Grafisch Lyceum
Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) brengt op donderdag 29 maart vanaf 10.30 uur een werkbezoek aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Op het programma staat onder andere een toelichting over het Podiumplan Grafisch Lyceum en een korte rondleiding door de school, toegespitst op 'Rotterdam creative industry', games en audio/video. Het Grafisch Lyceum bevindt zich aan de Heer Bokelweg 255. (Voor meer informatie: Grafisch Lyceum Rotterdam, Henk Kuipers, tel. 010 - 880 25 24)

Wethouder Karakus neemt deel aan forumdiscussie Architect'07 Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) neemt op donderdag 29 maart om 17.00 uur deel aan een forumdiscussie o.l.v. Gert van 't Hof op de vakbeurs Architect'07 in de Cruise Terminal. Het onderwerp van de discussie is 'herbestemming van gebouwen: ook een zaak voor architecten'. Andere deelnemers aan de discussie zijn Wessel de Jonge, architect, Jo Goossens, voorzitter NVB, en onder voorbehoud een vertegenwoordiger van de Rijksgebouwendienst. (Voor meer informatie: ControMedia, Tjerk van Duinen, tel. 076 - 543 14 96)

Wethouder Kriens neemt deel aan discussiediner
'digitale snelweg in de zorg'
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) neemt op donderdag 29 maart om 18.15 uur deel aan een discussiediner dat gaat over de 'digitale snelweg in de zorg'. De ziekenhuizen in de regio Rijnmond willen de komende jaren op het gebied van de digitale snelweg zo adequaat mogelijk samenwerken en elkaar bedienen. Het diner sluit aan op het ICT-zorgcongres dat gehouden wordt in het Golden Tulip Rotterdam-Centre aan de Leuvehaven 80. (Voor meer informatie: Economic Development Board Rotterdam, Taskforce Medisch en Zorg, Nanda de Graaf, tel. 010 - 205 35 65)

Wethouder Geluk aanwezig bij Brede School 1 jaar verder! Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) is op donderdag 29 maart vanaf 18.30 uur aanwezig bij de bijeenkomst 'Brede School 1 jaar verder!', een initiatief van de SKVR (Kunst voor Rotterdammers). De SKVR is een jaar geleden begonnen met het initiatief om diverse leraren uit de kunstvakopleidingen les te laten geven op de brede school. Wethouder Geluk zal met een aantal docenten en kunstenaars hun opgedane ervaringen bespreken. De bijeenkomst vindt plaats in de foyer van de SKVR aan de Hennekijkstraat 6. (Voor meer informatie: SKVR, Anne van der Goot, tel. 06 - 13 01 08 64)

Wethouder Kaya brengt werkbezoek aan Hoogvliet
Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) brengt op vrijdag 30 maart van 13.30 tot 16.15 uur een werkbezoek aan de deelgemeente Hoogvliet. Hij is uitgenodigd om kennis te maken met de plannen en ambities van de deelgemeente op het gebied van kunst en cultuur. Om 15.30 uur opent de wethouder gezamenlijk met de portefeuillehouders kunst, cultuur en buitenruimte van Hoogvliet het kunstwerk c.q. de vissteiger 'Reflections'. Het werkbezoek begint in het informatiecentrum Hoogvliet, Sprong 10. (Voor meer informatie: Communicatie deelgemeente Hoogvliet, Peter van Druten, tel. 010 - 472 66 37)

Burgemeester Opstelten opent Railz Miniworld
Burgemeester Ivo Opstelten opent op vrijdag 30 maart om 14.30 uur Railz Miniworld, aan het Weena 745 te Rotterdam. Railz Miniworld is een nieuwe familie-attractie in het centrum van Rotterdam. Het is de grootste overdekte modelspoorbaan van Nederland en visualiseert typische Rotterdamse thema's zoals haven en industrie, het vervoer van mensen en middelen per spoor, nieuwe energie en watermanagement. Rotterdam is ook een belangrijk knooppunt van het nationale en internationale vervoer met het nieuwe centraal station, RandstadRail, HSL en Rotterdam Airport, al deze thema's zijn verbeeld in Railz Miniworld. (Voor meer informatie: Railz Miniworld, dhr. M. van Buren, tel. 06 - 24 52 54 47)

Wethouder Karakus opent woonunits voor jongeren
Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) verricht op vrijdag 30 maart om 14.45 uur samen met vestigingsdirecteur Olga Badal en deelraadsvoorzitter Kees van Pelt de opening van 16 tijdelijke woonunits voor jongeren aan de Stek in Hoogvliet. (Voor meer informatie: Woonbron, Marlies Bruning, tel. 010 -275 53 50)

Wethouder Geluk opent schooltuin Fridtjof Nansen School Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) opent op vrijdag 30 maart om 15.00 uur de educatieve schooltuin van de Fridtjof Nansen School, Nansenplaats 6. Ruim een jaar geleden is het plan voor de realisatie van de schooltuin van start gegaan. Het ontwerp van de tuin is tot stand gekomen door ideeën van de schoolkinderen. Zij hebben aangegeven wat ze graag in een tuin wilden hebben. De plannen voor de schooltuin hebben twee prijzen met (daarbij behorende) subsidies gewonnen: de Groene Duim van de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse OSKAR. Het doel van de actie 'Groene Duimen' is om speelplekken, binnentuinen en buurtparkjes aantrekkelijk te maken. De OSKAR is een Rotterdamse onderwijsprijs voor bijzondere, opvallende en unieke projecten of personen, die een vernieuwende bijdrage leveren aan het onderwijs in de stad. (Voor meer informatie: Fridtjof Nansen School, Gerard Dijkman, tel. 010 - 420 90 48)

Wethouder Kriens bij slotmanifestatie
'Nieuwe impuls voor Vrijwilligerswerk voor en door Jeugd' Wethouder Jantine Kriens( volksgezondheid, welzijn en maatschappelijk opvang) is op vrijdag 30 maart om 15.00 uur aanwezig bij de slotmanifestatie 'Nieuwe impuls voor Vrijwilligerswerk voor en door Jeugd'. De regioanale samenwerkingspartners hebben geconstateerd dat er een nieuwe impuls en een toegepaste aanpak nodig is om jonge vrijwilligers aan te trekken en te begeleiden in het vrijwilligerswerk. De organisatie ligt in handen van de stichting Cosmicus en de slotmanifestatie wordt gehouden in de Erasmus Universiteit Rotterdam, C-gebouw aan de Burgemeester Oudlaan 50. (Voor meer informatie: Stichting Cosmicus, Öznur Güsmüs, tel. 06 - 14 24 51 48)

Wethouder Kaya bij feestelijke afronding 12 projecten Groeibriljant Charlois Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) houdt op vrijdag 30 maart tussen 18.00 en 19.00 uur een speech bij de presentatie van een boekje over de afronding van 12 kunst- en cultuurprojecten in de groeibriljant Oud-Charlois. De feestelijkheden vinden plaats in de Oude Kerk aan de Charloisse Singel. (Voor meer informatie: voorzitter Groeibriljant Oud-Charlois, Jannie Hommes, tel. 010 - 495 55 94)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam