Verbond van Verzekeraars

Meer dekking voor woonwagenbewoners

Bewoners van woonwagenkampen in Nederland worden sinds kort net zo serieus genomen als de bewoners van 'vaste' huizen. Met de Woonwagenpakketverzekering, die door verzekeraar Rialto is ontwikkeld, is er nauwelijks nog verschil met reguliere woonhuis- en inboedelverzekeringen. Daarmee heeft de verzekeraar een naar eigen zeggen "pijnlijk maatschappelijk probleem" opgelost.

Tot voor kort konden woonwagenbewoners hun woonwagen en inboedel slechts zeer beperkt verzekeren. "Zo kon een woonwagen maar voor maximaal 50.000 euro worden verzekerd, terwijl een beetje woonwagen vandaag de dag al snel zo'n anderhalve ton kost. Eerlijk gezegd was dat ook bij ons het geval, terwijl wij juist vinden dat iedere inwoner van Nederland in staat moet zijn om zijn of haar risico's afdoende te verzekeren. Ook als het om minder gangbare risico's gaat", aldus operationeel manager Huub Flipsen.
Een van de belangrijkste onderdelen van de Woonwagenpakketverzekering betreft dan ook een verhoging van de maximaal verzekerbare bedragen. Bij Rialto kan een woonwagen vanaf nu tot een waarde van 250.000 euro worden verzekerd. Onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld na het toepassen van preventie, kunnen nog hogere bedragen worden verzekerd. Daarnaast zijn ook de verzekerbare bedragen voor inboedels sterk verhoogd, tot zo'n 100.000 euro.
"Eigenlijk is er nu nog nauwelijks verschil met reguliere woonhuis- en inboedelverzekeringen en alleen al daarom vinden wij dat we in onze opzet zijn geslaagd!", besluit Flipsen.

Verzekerd!, maart 2007