Stork Groep NV

Fokker Services rondt overname Aerotron AirPower (US) af

Fokker Services, onderdeel van Stork Aerospace heeft de op 16 maart 2007 aangekondigde overname van Aerotron AirPower (LaGrange, Georgia USA) afgerond. Deze overname is onderdeel van de de strategie van Fokker Services om haar positie in de groeiende Amerikaanse aerospace markt uit te breiden en volgt op de acquisitie van AIRINC in 2006. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Aerotron AirPower Inc. (www.aerotron.com) heeft 95 werknemers en is gespecialiseerd in MRO (maintenance, repair and overhaul) van complexe pneumatische, hydraulische, brandstof en electromechanische componenten in veel verschillende vliegtuigtypen waaronder Airbus, Boeing, Bombardier en Embraer.

R.C. Cannady, de oprichter van Aerotron AirPower Inc.: "Stork is een zeer gerespecteerd lid van de internationale vliegtuigonderhoud gemeenschap. Het doet me genoegen dat Aerotron nu deel is van een veel grotere en sterkere onderneming, wat goed zal zijn voor al onze medewerkers en klanten. Ik ga nu met pensioen en ben zeer verheugd dat mijn beide zoons, Ron en Michael ervoor hebben gekozen om bij het bedrijf te blijven en hun leidinggevende rol voort te zetten bij Aerotron, nu als leden van het Fokker Services team."

Hans Berends van Loenen, directeur van Fokker Services: "Wij zijn zeer verheugd over de aankoop van Aerotron AirPower Inc. De familie Cannady en het hele Aerotron team hebben een geweldig bedrijf opgebouwd en het doet ons genoegen dat zij ervoor gekozen hebben om hun krachten met de onze te bundelen. Deze uitbreiding stelt Fokker Services in staat om haar mogelijkheden en klantenbasis op de Amerikaanse markt verder te vergroten en derhalve haar ABACUS Logistiek Programma ook te leveren aan andere dan Fokker vliegtuigen. Het ABACUS Programma zorgt voor de beschikbaarheid van onderdelen door toeleveringsketen- en reparatiebeheer van niet te onderhouden essentiële vliegtuigcasco- en motoronderdelen.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2006 boekte de groep met 3.532 medewerkers een omzet van ¤ 549 miljoen bij een totale Stork omzet van ¤ 2 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14