Beers Bedrijfsauto

2007-03-21

Rouwmaat-groep breidt wagenpark uit met 18 nieuwe Scania's

Scania heeft in de afgelopen periode in totaal 18 nieuwe voertuigen aan de Rouwmaat-groep in Groenlo geleverd.

De verscheidenheid van specialismen van de Rouwmaat-groep blijkt wel uit de diversiteit van de geleverde voertuigen. Zo werden er lichtgewicht trekkers, H.T.S. kabelwagens, portaalalarmwagens, betonmixers, betonpompen en twee vuilnisauto's geleverd.

De Rouwmaat-groep heeft heel bewust voor Euro 4 motoren gekozen. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze geen gebruik willen maken van AdBlue en dus geen SCR motor willen. Ook zijn alle voertuigen voorzien van Scania Opticruise. Dit computergestuurde schakelsysteem verhoogt niet alleen het rijgemak voor de chauffeur, maar heeft ook een lager brandstofverbruik tot gevolg.

Meer dan een halve eeuw geleden legde Herman Rouwmaat de basis voor de Rouwmaat-groep. De Rouwmaat-groep is gevestigd in Groenlo, Hengelo, Dinxperlo, Zutphen, Ulft en in Bochelt (Dld.) Het bedrijf heeft vijf verschillende divisies: Advies en Bodem, Beton, mortels & vloerspecies, Grond, weg- & waterbouw, Recycling en Transport. De divisies staan dicht bij de klant waardoor ze kortere lijnen kunnen garanderen en flexibel naar hun klanten kunnen zijn. Kwaliteit is erg belangrijk voor de Rouwmaat-groep, zowel in relaties als in het werk. Om dit ook in de toekomst waar te maken garandeert de Rouwmaat-groep zich van het beste materieel.

De keuze van de gebroeders Rouwmaat voor Scania lag voor de hand. De onderneming heeft in een vele jaren durende samenwerking met de fabrikant ervaren dat Scania's ruimschoots aan de zware kwaliteits- en veiligheidseisen van de Rouwmaat-groep voldoen; een absolute voorwaarde voor het bedrijf.

De voertuigen die aangeschaft zijn door de Rouwmaat-groep zijn:
· drie lichtgewicht trekkers (R420LA4x2MNA);
· één H.T.S. kabelwagen (R420LB8x4*4HHA);

· twee portaalalarmwagens (P310DB4x2HNZ);

· twee H.T.S. kabelwagens (R420CB6x4HNZ);

· drie standaard betonmixers (P380CB8x4HNZ);
· twee 15 kuub betonmixers (P420CB10x4/6ENZ);
· één 15kuub betonmixer (R420CB10x4/6ENZ );
· twee vuilnisauto's (P230DB6x2/4MNA).

· één betonmixerpomp ( P380LB6x4HHZ)

· eén betonpomp (P380CB8x4HNZ)

2007-Rouwmaat-332
Fotobijschrift: Een greep uit de nieuwe Scania's in het wagenpark van Rouwmaat

Nico van der Klugt
Communications

Telefoon:

+31(70)4182418

E-mail:
pers@scania.nl