Ingezonden persbericht


Persberichten
Vakbeurs Zorg & ICT is 'Supermarkt van de zorg' Publicatiedatum: 22-03-2007

Zorg & ICT 2007 heeft alle records gebroken. Met ruim 6.200 bezoekers is het bezoekcijfer 25 procent hoger uitgekomen dan de editie in 2006. De tevredenheid onder exposanten is zo groot dat 80 procent van de beschikbare expositieruimte voor de editie 2008 al weer is gereserveerd. De beurs werd van 14 tot en met 16 maart jl gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, gelijktijdig met de vakbeurs Zorgtotaal.

Projectmanager Erik Heemskerk van VNU Exhibitions constateert dat exposanten veel spin off kunnen verwachten. "Het percentage beslissers was ongekend hoog. Bijna de helft (45%) van het bezoek neemt zelf investeringsbeslissingen. Daarnaast heeft nog eens eenderde van het bezoek een adviserende rol. Kortom, wie is niet betrokken bij investeringen. Dit betekent in ieder geval dat Zorg & ICT hoog wordt gewaardeerd door de doelgroep."

Bezoekers roemen de volledigheid van het aanbod. Uit onderzoek van VNU Exhibitions blijkt dat 77 procent dit omschrijft met de woorden 'goed tot zeer goed'. Remco Batelaar, Business Consultant bij LogicaCMG beaamt dit: "We komen echt verschillende EPD- systemen vergelijken. Op Zorg & ICT heb je alle aanbieders bij elkaar. We zijn op zoek naar de innovatie en zeer benieuwd naar de nieuwe systemen die inspelen op de belangrijke ontwikkelingen in de zorg."

Directeur G.J.M. Jansen van verpleeg- en verzorgingstehuis Berchmanianum onderschrijft dit: "Hier vinden we alle informatie en nieuwe ontwikkelingen op ICT-gebied. En het is een belangrijk moment om bij te praten met mijn vaste relaties. We ontmoeten elkaar hier in een ongedwongen sfeer, terwijl je al 20 jaar zaken met elkaar doet."

Coen Reeser het Health Management Forum beschrijft zijn beursbezoek heel pragmatisch: "Ik wil graag het 'kloppende hart' van de markt zien en Zorg & ICT is de supermarkt van de zorgsector. Het is een must om hier te zijn, zeker om nieuwe contacten op te doen. Ook het sprekersprogramma is interessant en zeker van nut voor onze eigen organisatie."

Hoge waardering
Hoge waarderingscijfers voor de beurs. Bezoekers geven de beurs een 7.3 als rapportcijfer. Exposanten een 7.1. Driekwart van het bezoek zegt van plan te zijn ook in 2008 de beurs te bezoeken. Alrik van Kuijk, Marketing Manager bij deelnemer Decos, haakt op die verwachting in: "We staan hier nu vijf jaar en Zorg & ICT zie je elk jaar groeien. Het is voor ons een kernpunt in de campagne geworden. Qua promotie bouwen we alles eromheen."

Eva Albrecht, Marketing Manager bij exposant Centric zegt hierover: "Voor ons is het belangrijk om onze naam breder bekend te maken. We zitten al diep in de zorgsector en we krijgen op de beurs dan ook veel aanloop. Voor Centric is Zorg & ICT de grootste beurs in Nederland en er is veel interesse voor onze Vendor Sessies. Dit is nu alweer succesvol en we hebben onze deelname voor volgend jaar alweer geboekt!"

Bezoekersprofiel
De meeste bezoekers zijn werkzaam in ziekenhuizen (20%), IT (14%) en verpleeg- en verzorgingshuizen (12). Interesse was er vooral in zorgssystemen, functieondersteunende software en mobiele communicatie. Kennis maken met nieuwe technische ontwikkelingen is voor tweederde (68%) van de respondenten de belangrijkste reden de beurs te bezoeken, op afstand gevolg door contact (38%) onderhouden met relaties. Heemskerk: "Zorg & ICT is een beurs waar je naar toe gaat met concrete investeringsplannen. Een op de drie bezoekers loopt met een zak met geld rond. Daar komt business uit voort."

Zorg & ICT 2008 wordt gehouden op 19 en 20 maart

.-.-.-.-.