Ingezonden persbericht


LANGE PITSTOP VERHINDERT GOEDE SCORE
HO-PIN TUNG IN A1GP-RACE MEXICO

Zowel in de Sprintrace als in de Hoofdrace van de A1GP-race in Mexico behaalde Team China rijder Ho-Pin Tung een punt. Eerst finishte hij als zesde, later op de zondag was een tiende plaats zijn deel. De openingsronden waren steeds heel sterk. In de Sprintrace klom Ho-Pin Tung van de 12e startpositie naar een zesde plek en in de Hoofdrace, waarin hij drie rijders inhaalde, lag de talentvolle Chinees lange tijd vierde.

Een probleem met de pneumatische wielsleutel bij het verwisselen van zijn linkerachterwiel bij de verplichte pitstop wierp hem ver terug. Hij kwam terug in de race op de 11e plaats en finishte als tiende.

'Dit was onder de omstandigheden het maximaal haalbare. Ik heb hard gepushed, maar meer zat er niet in', is het korte commentaar van Ho-Pin Tung. 'Zo'n technisch probleem hoort nu eenmaal bij de autosport, maar ik baal wel. Ik had zeker vierde kunnen worden', verzuchtte de Team China-rijder na afloop.

De vier kwalificatiesessies op zaterdag gaven een gestage opbouw van de rondetijden te zien, maar Ho-Pin Tung kwam nooit in de buurt van de tijden aan de top van het veld. In het laatste kwartier reed de jonge Chinees een 7e tijd. Een 12e startplaats voor de Sprintrace was het overall resultaat.

March 25th 2007.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht