Politie Friesland

Politieberichten van maandag 26 maart

Fryslân, 26-03-2007 o Politieberichten van zondag 25 maart 13.00 uur t/m maandag 26 maart 07.00 uur.

Vlieland: inbraak in hotel
De politie onderzoekt een inbraak in een hotel aan de Dorpsstraat. Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de receptieruimte werd een geldbedrag van enkele tientallen euros weggenomen. Namens het hotel deed een 39-jarige inwoner van Vlieland aangifte.

Zwaagwesteinde: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag op de Noorder Stationsstraat het rijbewijs van een 33-jarige motorrijder uit Veenwouden ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De man passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 120 kilometer per uur. Op de Noorder
Stationsstraat is 50 kilometer per uur toegestaan. Het rijbewijs van de motorrijder werd ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: bewoonster na brand in woning aangehouden
De politie heeft zondagavond een 41-jarige inwoonster van Drachten aangehouden op verdenking van brandstichting in haar woning aan de Zwemmer. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand op bovenverdieping snel onder controle. De vrouw, die in geestelijke nood verkeerde, werd door de agenten overgebracht naar het politiebureau. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de brand.

Noordwolde: politie houdt drie verdachten aan voor diefstal van kabels De politie heeft zondagavond laat op de Greverij een 20-jarige inwoner van Ermelo, een 18-jarige inwoner van Diever en een 17-jarige inwoonster van Deventer aangehouden op verdenking van de diefstal van een kabelhaspel. Een getuige zag op Nijverheidstraat een man bezig met een kabelhaspel. Toen deze man de haspel achterin zijn een bestelauto tilde waarschuwde hij via 112 de politie. De agenten waren snel ter plaatse en na zoekslag door het dorp zagen ze op de Greverij de bestelauto stoppen. In de laadbak van de bestelauto lag een kabelhaspel. Hierop werden de drie verdachten aangehouden, waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau. Het trio is hier voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân: rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond en nacht tijdens controles acht bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. In twee gevallen werd naast een proces-verbaal en een rijverbod het rijbewijs ingevorderd. Dat overkwamen (achtereenvolgens tijd en plaats, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden): Zondagavond, Cambuurplein in Leeuwarden, 44-jarige automobilist uit Leeuwarden, 880 ug/l. De man had op de Esdoornstraat een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden. Na een zoekslag werd de bestuurder op het Cambuurplein aangetroffen. Naast een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval werd ook zijn bestelauto inbeslaggenomen;
Zondagavond, A32 nabij Wirdum, 48-jarige automobilist uit Heerenveen, 1015 ug/l.