Ingezonden persbericht


TomTom opent nieuw Research & Development kantoor in Eindhoven

Kantoor benadrukt TomTom's toewijding aan de automotive markt en technologische innovatie

Amsterdam, 26 maart 2007 - TomTom, 's werelds grootste leverancier van navigatietoepassingen, kondigt vandaag de opening aan van een nieuw kantoor in Eindhoven. Het bedrijf voert het tempo op van de opbouw van automotive-expertise, alsmede de bekwaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Het nieuwe kantoor maakt het mogelijk de huidige TomTom R&D-teams significant uit te breiden aangezien TomTom van plan is 200 technici te werven. De focus ligt op Java en C++ ontwikkelaars, en op managers met ervaring in de automotive-industrie.

TomTom is tevens van plan een toegewijd en ervaren automotive-team te acquireren om zodoende autofabrikanten en OEM's van dienst te kunnen zijn. Het kantoor Eindhoven zal een toevoeging zijn op TomTom's huidige R&D-teams.

"Technologische innovatie ligt aan de basis van alles wat TomTom doet. Aangezien Eindhoven het centrum is van een van Europa's grootste kweekvijvers voor getalenteerde technici en softwareontwikkelaars, is het openen van een kantoor in deze regio een logische stap voor ons," aldus Harry van de Kraats, Director Human Resources & Organisation bij TomTom. "We zien ernaar uit om intelligente individuen de kans te geven het TomTom-team te versterken en behulpzaam te zijn bij het wereldwijd aan de man brengen van onze marktleidende navigatieproducten en diensten aan consumenten en autofabrikanten."


- einde -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.