Gemeente Reimerswaal


Kattenactie van de baan!

Geplaatst op: 26-03-2007

Het plan om de verwilderde katten in de Oude Polderstraat in Hansweert te vangen, wordt niet uitgevoerd. Uit begrip voor de vele reacties die de gemeente hierover ontving is dit besluit genomen. De gemeente betreurt het dat de aangekondigde actie een dergelijke commotie teweeggebracht heeft. In overleg met de dierenbescherming wordt gekeken of er een alternatieve actie zal worden georganiseerd of dat er wordt afgezien van een verdere bestrijding.

Het plan om de katten te vangen was oorspronkelijk op touw gezet naar aanleiding van klachten die waren binnengekomen bij de gemeente. Verwilderde katten zorgden voor overlast in de omgeving van de Oude Polderstraat in Hansweert. Na het vangen zou een dierenarts bepalen of het daadwerkelijk om een wilde kat ging. Omdat wilde katten helaas niet kunnen worden opgenomen in het asiel, zou de gemeente deze katten moeten laten inslapen. Omdat dit tot veel reacties leidde, heeft de gemeente besloten af te zien van deze actie.

Als u over het bovenstaande nog vragen heeft kunt u contact opnemen met mevrouw S. de Nooijer van de gemeente Reimerswaal, telefoonnummer: (0113) 395 317.