Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Selectie voor WK jonge dressuurpaarden 27-03-2007

Van 2 tot en met 5 augustus vindt, wederom in het Duitse Verden, het WK voor jonge dressuurpaarden 2007 plaats.

Elk voorjaar worden, zoals reglementair voorgeschreven, de beste 25 combinaties uit de Pavo Cup van het voorgaande jaar (beide leeftijdsklassen) uitgenodigd voor de eerste selectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden. Ook combinaties die een voorselectiewedstrijd gewonnen hebben, kwalificeren zich automatisch voor deze eerste selectie.
Daarnaast is er de mogelijkheid voor combinaties die in 2006 gekwalificeerd waren voor de halve finale, maar niet bij de beste 25 zijn geëindigd, om zich via een tweetal goede resultaten in de sport te kwalificeren voor genoemde eerste selectie. Hiertoe dient een score van twee maal 64% op respectievelijk het Regiokampioenschap en het KNHS Indoorkampioenschap behaald te zijn. Voor paarden, geboren in 2002, geldt dat dit resultaat in de klasse L2 of hoger behaald moet zijn. Voor paarden, geboren in 2001, geldt dat het resultaat in de klasse M2 of hoger behaald moet zijn.
Echter, vanwege KNHS reglementen is het voor zelf hoog gekwalificeerde ruiters/amazones niet mogelijk paarden op het hierin gevraagde niveau te starten. Daarom zullen tijdens een extra selectiemoment, voorafgaand aan het selectietraject voor het WK, ruiters/amazones die wegens de KNHS reglementen zijn uitgesloten van het genoemde traject via de sport kunnen worden toegevoegd aan de selectie. Wanneer uw paard zich niet automatisch heeft geplaatst voor genoemde eerste selectie, maar wel via één van beide andere mogelijkheden (dus via de sport of via een zelf hoog gekwalificeerde ruiter/amazone), dan kunt u uw paard voor de selectie aanmelden vòòr 16 april aanstaande bij Martine Kolman van de KNHS, te bereiken via e-mail: M.Kolman@knhs.nl.

(KWPN Persbericht)