Ingezonden persbericht


Trend Micro breidt Secure Content Management-portfolio uit met Total Web Threat Protection

Utrecht, 26 maart 2007 - Trend Micro, marktleider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiliging, introduceert een nieuwe technologie voor webbeveiliging, Total Web Threat Protection. De Trend Micro webreputatietechnologie is een belangrijke, innovatieve toevoeging op de meerlaagse benadering van Trend Micro op het gebied van uiteenlopende webbedreigingen.

Total Web Threat Protection is een van de belangrijkste componenten binnen het Trend Micro Secure Content & Threat Management Security Solutions-portfolio. Analistenbureau IDC schat op basis van de evolutie van bedreigingen en de beveiligingsoplossingen daarvoor, dat de markt voor Secure Content & Threat Management in 2005 goed was voor 11,6 miljard dollar(1). Het web heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke bron van besmetting en een kanaal voor systeemaanvallen. De bedreigingen zijn veelal opgebouwd uit verschillende componenten, waaronder e-mail en bestanden die gedownload worden. Nu deze componenten samenkomen, zijn oplossingen nodig die op beide gebieden bescherming bieden. Als toonaangevende leverancier van contentbeveiliging heeft Trend Micro veel expertise opgebouwd en biedt het oplossingen voor zowel messaging- als webbeveiliging.

Webbedreigingen zijn in de regel gericht op financieel gewin. Ze zorgen ervoor dat bedrijven en consumenten blootstaan aan ongewild verlies of diefstal van gegevens. Deze bedreigingen dringen ongemerkt een netwerk binnen en zorgen voor onmiddellijk gevaar voor de data, de productiviteit, de reputatie en de omzet van een organisatie. Trend Micro richt zich op het bieden van complete webbescherming op die plaatsen waar de bedreigingen het beste bestreden kunnen worden: 'in the cloud', bij de gateway en bij het eindpunt. Traditionele, op scans gebaseerde beveiligingsoplossingen alleen zijn niet langer genoeg om deze bedreigingen tegen te gaan. Organisaties moeten nu een meerlaagse technologie inzetten, die bestaat uit flexibele en aanpasbare componenten. De meeste URL-filtering- en contentinspectieoplossingen beschermen alleen reactief tegen bedreigingen. Om deze bedreigingen effectief te bestrijden, zijn nieuwe, op de reputatie van websites gebaseerde oplossingen nodig, die gecombineerd worden met URL-filtering.

"Wanneer een medewerker het web zakelijk of privé gebruikt, neemt het aantal beveiligingsrisico's voor het bedrijf automatisch toe. Managers hebben tools nodig om die risico's beter te begrijpen en maatregelen te nemen", zegt Eva Chen, CEO van Trend Micro. "De mogelijkheid om de betrouwbaarheid en reputatie van een site te controleren, is vergelijkbaar met het controleren van de kredietwaardigheid van een bedrijf voordat je een overeenkomst aangaat. Door deze webgebaseerde schadelijke en gerichte aanvallen kan een betrouwbare site makkelijk overgenomen worden door middel van kwaadaardige code. Trend Micro Total Web Threat Protection biedt de middelen om de risico's van informatie- of identiteitsverlies en de schade aan het bedrijfsimago door webgebaseerde aanvallen te verminderen."

Trend Micro beschikt over een van de grootste reputatiedatabases in de wereld. Het bedrijf heeft meer dan 300 miljoen domeinen in kaart gebracht en registreert meer dan twee miljard hits per dag. De technologie van Trend Micro maakt gebruik van de langste domeingeschiedenis in de industrie en biedt updates op continue basis. Dit geeft Trend Micro een duidelijk voordeel bij het snel reageren op nieuwe e-mail- en webbedreigingen. De Trend Micro Total Web Protection Strategy biedt een meerlaagse bescherming tegen verschillende webbedreigingen. De strategie brengt verschillende innovatieve technologieën bij elkaar, die tezamen bestaande en nieuwe webbedreigingen bij de gateway, in het netwerk, op de pc en 'in the cloud' bestrijden. De oplossingen van Trend Micro gebruiken een sterk geïntegreerde combinatie van webreputatietechnologie, URL-filtering-, antivirus-, antispyware- en antispammogelijkheden om webbedreigingen af te slaan. De webreputatiefunctionaliteit wordt ingebouwd in het portfolio van beveiligingsoplossingen die Trend ontwikkelt voor consumenten, middelgrote bedrijven en grote ondernemingen. De technologie controleert de betrouwbaarheid van webdomeinen en sluit aan bij de bestaande Network Reputation Services waarmee Trend Micro 78 miljoen e-mailaccounts op wereldwijde basis beschermt.

Oplossingen tegen webbedreigingen
De nieuwe webreputatietechnologie van Trend Micro biedt mobiele gebruikers nog extra bescherming. Zij zijn ook beschermd als ze niet zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk dankzij de 'in the cloud'-service van Trend Micro. Deze mogelijkheid zorgt ook voor een geringere belasting van IT-bronnen en tot een lager bandbreedtegebruik. Trend Micro OfficeScan 8.0 (nu in bèta) is de eerste zakelijke oplossing waarin de webreputatietechnologie wordt opgenomen. OfficeScan 8.0 biedt ondersteuning voor Windows Vista en 64-bit platforms. Dankzij Web Security Rating en uitgebreide antispywaretechnologie biedt de oplossing optimale bescherming tegen webbedreigingen. Meer informatie over het OfficeScan-bètaprogramma is beschikbaar via https://trendbeta.com/index.php?get+297.

Consumenten
Onder consumenten worden zogenaamde social networking-sites steeds populairder. Deze sites bieden diverse mogelijkheden voor interactie, waardoor het ook mogelijk is om in niet-veilige omgevingen terecht te komen. Het onlangs aangekondigde TrendProtect voor consumenten en kleine bedrijven beschermt tegen ongewenste webcontent en verborgen webbedreigingen. De bèta van TrendProtect is beschikbaar op www.trendsecure.com.

(1) Bron: IDC. 'Worldwide Secure Content Management 2006-2010 Forecast Update and 2005 Vendor Shares: The Convergence of Secure Content and Threat Management'. Doc # 203550 September 2006.

###

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com. Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.